3 tips voor het drinken uit wijnglazen in de zomer.

Digitalk

De zomer staat voor de deur en de tempraturen lopen snel op. Het is weer tijd om lekker op het terras te gaan zitten en te drinken uit een paar wijnglazen. Maar hoe kan je nu het beste een wijntje gaan nuttigen? Wij hebben een aantal tips om volop te genieten van je nieuwe wijnglazen tijdens de zomermaanden.

Koel je wijn (ja ook rode wijn).

Iedereen denkt dat we alleen witte wijn moeten koelen, maar dit is absoluut niet waar. Rode wijn dient net als witte wijn gekoeld te worden. Maar hoe komen we erbij dat rode wijn op kamertempratuur gedronken moet worden? Dit begrip komt eigenlijk uit de tijd dat we nog geen centrale verwarming hadden. De tempratuur in huis lag hierdoor rond de 16 graden. Dit is de ideale tempratuur om rode wijn mee te drinken. In huis is het tegenwoordig al snel 20 tot 21 graden. Zorg ervoor dat je rode wijn koel staat en serveer eventueel in koude wijnglazen. De beste oplossing is natuurlijk een wijnkelder, maar hier hebben we lang niet allemaal het budget of de ruimte voor.

Wijnglazen koelen.

Een andere leuke oplossing is het koelen van je wijnglazen. We hebben het al eens gezien met bier, maar ook wijnglazen kan je gewoon koelen. Je kan een glas bijvoorbeeld in de koelkast zetten en automatisch neemt het glas de tempratuur van de koelkast over. Zodra je de wijn overschenkt merk je direct dat je kan genieten van een fris glas rode wijn.

Drink een jonge wijn.

Tijdens een zwoele zomeravond kan een complexe wijn niet echt prettig op de maag liggen. Vooral niet bij een barbecue. Het is in 2015 helemaal de trend om een jonge wijn te drinken. Met een paar kristallen wijnglazen krijg je al snel een fantastische belevenis van een jonge wijn. Vooral tijdens warme zomermaanden zijn jonge wijnen een aanrader.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/