Digitalk
Image default
Eten en drinken

Verse vijgen goed voor de darmflora?

Je darmflora is ontzettend belangrijk! Het is bepalend voor hoe vatbaar je bent voor ziekten en voor je gemoedstoestand! Wij zijn op zoek gegaan naar de beste natuurlijke probiotica en kwamen op onze reis vijgen tegen. Deze vrucht heeft een interessante werking op het menselijk lichaam. Lees in deze blog alles over waarom verse vijgen ons zo goed doen.

 

 

Over verse vijgen

Vijgen zitten vol vezels en calcium. Per 100 gram bevatten ze zelfs meer calcium dan melk! Vijgen bevatten 10% vezels. Daarnaast bevatten verse vijgen weinig tot geen vetten. Wel bevat het koolhydraten. Per 100 gram bevatten vijgen 281 kcal. Dat is best veel voor fruit! Onze voorouders aten niet voor niets meteen de hele boom leeg als ze er een tegen kwamen! zoete vijgen behoren tot de oudste cultuurvruchten en worden gewaardeerd om hun honingzoete smaak en zachte, jamachtige textuur. Maar wist je dat vijgen technisch gezien geen vruchten zijn, maar omgekeerde bloemen, waarvan sommige worden bestoven door wespen. Dappere wesp die daar aan begint!

 

“Pro tip: De beste vijgen zijn een beetje mollig, hebben een intact steeltje en horen niet droog te zijn! Kleine barste n of scheuren zijn normaal, maar niet door droogte”.

 

Hoe hou je vijgen vers

Verse vijgen zijn natuurlijk het lekkerst. Daarom is het belangrijk dat jij weet hoe je ze vers kunt houden! Eenmaal geplukt, moet een verse vijg al binnen een paar uur gegeten worden. Stapel verse vijgen nooit op. Beweer ze per laag. Bewaar verse vijgen koud. In de koelkast, niet in de vriezer. Vijgen kunnen een beetje zachter worden na verloop van een aantal dagen. Het is natuurlijk het lekkerst als je ze vers houd en binnen een paar dagen al op eet.

 

Pro Tip: De koudere temperaturen remmen de smaak een beetje af. Haal vijgen 30 minuten voor het eten uit de koelkast (ze smaken beter bij kamertemperatuur).

 

https://bramfreshfood.nl/product/verse-vijgen/