Digitalk
Image default
Vakantie

Vakantie in Portugal

Portugal bezoeken
Portugal is een Zuid-Europees land met een rijke cultuur en een grote geschiedenis. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Portugal voor velen een populaire vakantiebestemming is. Portugal is een veelzijdig land met prachtige bezienswaardigheden. Niet alleen de prachtige kerken en monumenten maar ook de schitterende stranden zijn zeker een bezoekje waard.

Verblijven in Portugal
Wanneer u verblijft in Portugal, kunt u een hotel of hostel boeken. Verder heeft u ook de mogelijkheid om een vakantiehuis in Portugal te huren. De vakantiehuizen in Portugal beschikken vaak over een eigen zwembad. Het huren van een vakantiehuis in Portugal is onder de Nederlanders een populaire keuze.

Klimaat in Portugal
Het klimaat in Portugal verschilt heel erg van dat in Nederland. In het noorden van Portugal kan het in de winter erg koud worden. U kunt zelfs in het noorden van Portugal skiën in de winter. De zomers daarentegen zijn weer erg warm. In de gebieden Alentejo en Algarve, is het doorgaans het hele jaar warm. In de zomer lopen de temperaturen op tot rond de 35 graden. In de wintermaanden is het meestal rond de 20 graden.

Cultuur in Portugal
Portugal heeft een rijke cultuur met verschillende invloeden. Zo speelt religie bijvoorbeeld een grote rol in de Portugese cultuur. Ongeveer 85% van Portugal is katholiek. Het overige gedeelte is protestants, islamitisch of joods. Verder is de zogenaamde “Fado” typerend voor de Portugese cultuur. Fado is typisch Portugese muziek wat veelal als treurig of bedroevend wordt ervaren.

Taal
In Portugal is de officiële taal Portugees. Deze taal wordt echter niet alleen in Portugal maar ook in andere landen gesproken. Zo is de officiële taal in Mozambique en Angola eveneens Portugees. In Brazilië wordt ook Portugees gesproken, echter verschilt dit Portugees sterk van het Portugees hoe het in Portugal wordt gesproken.

Bezienswaardigheden in Portugal
In Portugal valt heel veel te bezichtigen; van eeuwenoude kathedralen tot bijzondere Romeinse opgravingen. Vooral de hoofdstad Lissabon is een toeristische trekpleister. Lissabon is in het jaar 1994 namelijk uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Verder is de oudste universiteit ter wereld in Coimbra zeker het waard om te bezoeken.

http://www.mudanca.nl