Digitalk
Image default
Gezondheid

Donkere vlekken in gezicht verwijderen

Donkere vlekken in gezicht verwijderen

Mensen die donkere vlekken in het gezicht hebben, ervaren dit vaak als storend. Deze vlekken beïnvloeden het uiterlijk en veel mensen hebben liever een egale teint. Sommige mensen hebben een grotere kans op je ontwikkeling van donkere vlekken.

Donkere vlekken door zon of medicijn

Donkere vlekken ontstaan door de aanmaak van melanine. Wanneer jouw lichaam veel melanine aanmaakt, zal je veel sproeten, moedervlekken of grote donkere vlekken in je gezicht en op je lichaam kunnen krijgen. Vaak wordt dit aangewakkerd door blootstelling aan zon of door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Hoe kom je er weer vanaf?

Donkere vlekken in je gezicht kun je verwijderen door te achterhalen waar de vlekken vandaan komen. Wanneer je vlekken hebt omdat je een bepaalde medicijn gebruikt, kun je bepaalde scrubmiddelen gebruiken. Dat werkt echter alleen als de vlekken jong zijn en zich alleen op de buitenste huidlaag bevinden. Vlekken die je al vanaf je geboorte hebt of die je langzamerhand hebt ontwikkelen door blootstelling aan zon zijn minder gemakkelijk weg te krijgen. Voor dat soort vlekken kun je een blekende crème gebruiken. Door deze crème op te smeren, wordt de kleur van de vlekken lichter. Bij consequent gebruik zullen de vlekken snel haast niet meer zichtbaar zijn.

Gebruik altijd veilige crèmes

Let goed op het soort crème dat je gebruikt. Het is aan te raden alleen natuurlijke crèmes te gebruiken zonder allerlei chemische bestanddelen. Een goede optie is de crème van Skinlight. Deze is veilig en 100% natuurlijk.

http://www.skinlight.be/