Digitalk
Image default
Bedrijven

De juiste lamellen voor jouw zwembad

Stiekem willen we het allemaal wel maar helaas hebben de meeste van ons het niet: een eigen zwembad. Je moet echter niet onderschatten dat het ook een hoop werk is om een zwembad te onderhouden. Gelukkig kunnen goede zwembadlamellen een hoop werk uit handen nemen. Het is een praktische oplossing waar je zeker weten veel plezier van zult hebben.

Waarom lamellen afdekking zwembad nemen? Als je niet in je zwembad of er voor langere tijd geen gebruik van maakt, is het beter om je zwembad af te dekken. Het makkelijke van zwembadlamellen is dan dat je je zwembad heel eenvoudig kunt afdekken. Er is letterlijk maar een druk op de knop nodig om je zwembad af te dekken of juist weer tevoorschijn te halen.

Wat is het nut van je zwembad afdekken? De kwaliteit van je zwembadwater loopt sneller terug als je niet afdekt. Vanzelfsprekend komt er meer viezigheid in je zwembad terecht maar er kunnen ook dieren in je zwembad gaan ‘wonen’. Denk hierbij vooral aan watervogels die op zoek zijn naar een stukje water. Dat ziet er misschien wel schattig uit maar het zorgt ook voor verontreiniging van het water. Zodoende zou je het risico kunnen lopen dat je ziek wordt van je eigen zwembad en dat wil natuurlijk niet.

Naast het behouden van de kwaliteit van het zwembadwater, zijn zwembadlamellen ook voor een ander doel heel handig. Je kunt met zwembadlamellen ook zeer eenvoudig de temperatuur van je water op peil houden. Te warm water is niet alles, maar te koud water is gevaarlijk om in te zwemmen. Wanneer het buiten warm is, wil dat niet zeggen dat het water al voldoende op temperatuur is. Je zult dus altijd de temperatuur zelf moeten regelen. Om energie te sparen dek je je zwembad af met de lamellen en hou je zo de temperatuur stabiel.

http://www.lamellenafdekkingen.nl