Digitalk
Image default
Gezondheid

Besparen met een E- ketel.

Besparen met een E- ketel.

De e- bike en de e- auto kennen we inmiddels wel. Maar wist je dat er ook een elektrische cv ketel bestaat? 

Tot nog toe was het heel normaal je huis en je sanitaire water te op te warmen met een gasgestookte cv ketel en een boiler.
Maar aangezien aardgas een fossiele brandstof is waarbij veel CO2 vrijkomt is dat best uit de tijd. Als gevolg van gaswinning kan er bodemdaling optreden met aardbevingen tot gevolg zoals we in Groningen hebben gemerkt, met alle gevolgen van dien.

Om deze uitstoot te reduceren, zijn er inmiddels afspraken gemaakt door de EU in het klimaatakkoord. De bedoeling is, dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal is en we gebruik zullen moeten maken van duurzame energiebronnen.
Een e- ketel is bijzonder voordelig in aanschaf, is duurzaam en zuinig in gebruik.

De meeste Nederlandse huishoudens hebben momenteel geen e- ketel omdat ze nog aangesloten zijn op het aardgas. Maar hier komt rap verandering in.

Het is straks niet langer meer mogelijk een gasgestookte CV-ketel laten plaatsen. Een elektrische centrale verwarmingsketel, de e- ketel dus, is hiervoor het ideale alternatief. 

 

 

Wat kost dat nu, zo’n e- cv?

In de meeste huizen is hoogstwaarschijnlijk al een centrale verwarming aanwezig, maar toch zijn er nog oudere huizen of appartementen waar dit het niet het geval is. Dan zullen de kosten uiteraard hoger zijn dan wanneer je al een centrale verwarming hebt hangen. Of je wilt alleen een deel ervan vervangen, zoals de ketel. In deze gevallen, als alle leidingen en andere items al aanwezig zijn, zullen de kosten significant lager zijn. Maar misschien wil je je systeem gewoon upgraden naar een meer moderne stijl van verwarming zoals een e- ketel, dat kan ook, dan zullen enkele dingen vervangen moeten worden, andere items uit het bestaande systeem zullen worden hergebruikt en kunnen blijven hangen. Deze factoren zullen de kosten van het centrale verwarmingssysteem beïnvloeden. Er is dus geen eenduidig antwoord op te geven, maar feit is, dat het zeker op de lange termijn alleen maar voordelen kent.

  

Voor meer informatie over e- ketels,  e- boilers en e- kachels kan je terrecht op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu.

Zij verkopen veruit de voordeligste e- ketels en kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/