Digitalk
Image default
Gezondheid

Je gewrichten aanpakken met de manueel therapeut in Nijmegen

Heb je last van je nek, je schouders, je rug je knie of een ander gewricht in het lichaam? Denk er dan een keer aan om een bezoekje te brengen aan de ervaren manueel therapeut in Nijmegen. Hier wordt er veel waarde gehecht aan het menselijk lichaam en werken er allemaal ervaren therapeuten die veel kennis hebben over de manier waarop het lichaam in elkaar zit en hoe de spieren en gewrichten met elkaar zijn verweven. Dat betekent dat er ook goed wordt gekeken naar waar de klachten nou daadwerkelijk vandaan komen. Aan de hand daarvan kan er dan weer worden bepaald of een manueel therapeut of een fysiotherapeut hier aan te pas moet komen. Dit wordt gedaan naar aanleiding van een aantal analyses en gesprekken.

Klachten

Bij iedereen zit het lichaam anders in elkaar. Dat betekent dat er moet worden gekeken naar waar de klachten zitten en hoe je hierop reageert. In een intakegesprek wordt er samen met de manueel therapeut in Nijmegen een gesprek gevoerd om te kijken of je wellicht zelf een oorzaak weet te noemen van het probleem waar je mee te maken hebt. Ben je bijvoorbeeld door je rug gegaan, heb je een verkeerde beweging gemaakt, ben je gevallen of is er iets anders aan de hand. Weet je zelf de oorzaak niet? Dan zal de manueel therapeut in Nijmegen een aantal tests doen om te kijken hoe het lichaam reageert op bepaalde zaken.

Behandelingen

Door middel van de juiste behandelingen kan er worden gewerkt aan een verbetering van de klachten en worden de klachten vaak ook minder en in de meeste gevallen is het zelfs mogelijk om door de hulp van de manueel therapeut in Nijmegen te zorgen dat de klachten geheel verdwijnen. Dit doet men door middel van een aantal belangrijke behandelingen.