Digitalk
Image default
Gezondheid

Wat is de aanpak bij intermittent fasting?

Wat is intermittent fasting voor iets? Het is een methode om af te vallen, dat had je wellicht al bedacht. Maar hoe werkt het dan precies? Intermittent fasting is natuurlijk een Engelse term. Als je die term in het Nederlands vertaalt, krijg je zoiets als ‘vasten met tussenpozen’. Dat is de kern van de methode: je eet op vaste tijdstippen en op andere methoden dwing je jezelf niets te eten. Kies je voor de methode van Foodsisters, dan kies je voor een methode waarbij je op vaste tijdstippen per dag eet (drie gezonde maaltijden) en de rest van de tijd eet je niets. Juist door niets te eten geef je je lichaam de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen. Zo krijgt de maag de kans om opgeslagen vet te verbranden in plaats van koolhydraten die met tussendoortjes je lichaam binnenkomen. Wat is intermittent fasting dus? De methode heeft alles te maken met discipline en het vertrouwen op de ‘ruststand’ van je lijf.

Waarom het ook voor jou is

Wat is de aanpak bij intermittent fasting? Zoals gezegd vast je niet de hele dag door, maar juist met tussenpozen: er zijn bepaalde vaste momenten op de dag dat je eet en momenten waarop je niet eet. Dat is niet eens zo heel moeilijk, omdat je nog steeds een gezonde portie eten op een dag naar binnen werkt. Het is vooral belangrijk dat je ook echt niet eet op de momenten waarop je met jezelf hebt afgesproken niet te eten. Na een korte tijd vasten, mag je jezelf belonen door wel te eten. Bij de Foodsisters methode mag je jezelf ook in de watten leggen.

Wat levert de methode op?

Wat is het voordeel van de intermittent fasting methode? De methode is allereerst stukken makkelijker vol te houden dan andere vormen van lijnen. Je neemt een gezonde hoeveelheid calorieën tot je en hoeft niet bang te zijn dat je iets tekort komt. Bovendien probeer je leuke gerechten.

https://foodsisters.nl/