Digitalk
Image default
Vakantie

Topstranden in Sardinië die je zullen verbazen

Als je op zoek bent naar een zomer boordevol strandplezier, dan is Sardinië de beste plek voor jou. Dit komt omdat Sardinië zo veel te bieden heeft zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. En als je naar Sardinië reist, moet je een auto  huren van een autoverhuurdienst, want dat zal je wat geld besparen.

Met een huurauto ben je geen geld kwijt aan taxi’s en raak je niet gefrustreerd door het lokale openbare vervoer. Je kan je huurauto gemakkelijk ophalen op de luchthaven of in de grote steden. Er zijn veel stranden te bezoeken op Sardinië en hier zijn enkele van de beste.

Stranden die je niet mag missen op Sardinië

Hier volgen de beste stranden van Sardinië die je moet bezoeken.

1. Cala Goloritze-Baunei

Dit strand ligt in het zuiden van de Golf van Rosie en ten noorden van Arbatax. Het voordeel van een bezoek aan dit strand is dat je het zowel met de auto als via de zee kan bezoeken. En als je het met de auto bezoekt, krijg je een mooie wandeling naar het strand als een extra avontuur. De natuurlijke schoonheid van dit strand zorgt ervoor dat dit het beste strand van Sardinië is.

Het water is er niet alleen kristalhelder, maar meestal ook niet zo warm omdat de rivieren in de buurt koeler water naar de zee voeren.

2. Porto Istana-Olbia

Het strand, gelegen ten zuiden van Olbia, met prachtig wit zand en zeer helder water, is één van de mooiste dingen die je op Sardinië zal tegenkomen. Je kan dit strand gemakkelijk via de weg bereiken en de beste manier om het te bezoeken, is met de auto.

Als je op zoek bent naar waterpret of gewoon wilt ontspannen en genieten van de zon, dan is dit één van de beste plekken voor jou. Bovendien is het strand ook een bekende plek voor duikers en surfers.

3. Spiaggia Del Principe-Arzachena

Het strand heeft aan één kant een bos en is omgeven door rotsen wat het uitzonderlijk mooi maakt. Net als de meeste stranden in Sardinië, heeft ook dit strand kristalhelder water en wit zand. Samen met de rotsen en het bos, noemen sommige plaatselijke bewoners dit strand het beste en mooiste strand van Sardinië.

4. Porto Giunco Beach-Villasimius

Als je gehaast bent om een strand te bezoeken zonder ver van je hotel te moeten gaan, dan is dit misschien het beste strand voor je. Dat komt door de volgende kenmerken.

  • Het ligt op slechts 4 km van de stad Villasimius.
  • Het zand is, zoals op elk strand van Sardinië, van perfecte kwaliteit.
  • Het lichtblauwe water zorgt voor een prachtig plaatje.
  • Van tijd tot tijd kan je er roze flamingo’s spotten die graag het strand bezoeken. Het is een mooi tafereel en geeft het strand iets extra’s.

Dankzij het feit dat Sardinië een eiland is, kan je zoveel stranden bezoeken als je wilt. Het reizen kan echter een probleem zijn. Daarom raden wij je aan om een auto te huren en dit te doen nadat je de autoverhuurdiensten hebt vergeleken. Vergelijk hier autohuur in Sardinië: https://www.autoitaly.nl/nl-eiland-sardinie/. Een van de grootste voordelen van het vergelijken van autoverhuurbedrijven is dat je de beste prijs krijgt. Dit zal je reis naar Sardinië leuker en rustiger maken. Huur een auto en ontdek het eiland zonder enige tijdsdruk. Een auto zal je vakantie interessanter en leuker maken.

https://www.autoitaly.nl