Digitalk
Image default
Vakantie

Waar te varen met een jacht in Nederland?

Varen in Nederland is fantastisch. Dat heeft natuurlijk te maken met de grote keuze aan opties qua rivieren, plassen en kanalen. Nederland bestaat namelijk voor 19% uit waterDat er keuze genoeg is, is duidelijk. Je moet dan wel weten waar je moet zijn. Wij geven je een aantal tips waar jij met je jacht terecht kunt. 
 

Hoe hard mag er in Nederland gevaren worden? 

In Nederland zijn er verschillende regels over varen. Het ligt aan de locatie waar je bent hoe hard je mag varen en dat is logisch. Over de Amsterdamse grachten mag je natuurlijk niet net zo hard als over een groot meer en die heb je ook in Amsterdam. Het ligt dus niet aan een stad of dorp hoe hard je mag varen, maar puur aan het water waar je je bevind. Je kunt gemakkelijk zelf vinden hoe hard je waar mag varen. In Nederland zijn de standaard snelheden 9, 12, 15 en 20 kilometer per uur. Bordjes met maximaal 20 kilometer per uur zul je het meeste voorbij zien komen in NederlandMaar op sommige plekken in Nederland mag je ook harder dan 20 kilometer per uur. 

 

Om tijdens een dagje varen niet voor verassingen te staan is het handig om een aantal dagen van tevoren te kijken hoe snel je ergens mag varen. Dit kun je gemakkelijk checken op de online snelvaartkaartMag je in het gebied waar je van plan bent te varen harder dan 20 kilometer per uur en kan jouw jacht ook daadwerkelijk harder dan 20 kilometer per uur? Houdt er dan rekening mee dat de bestuurder van de boot een vaarbewijs heeft en dat hij of zij minimaal 18 jaar is. 

 

Verschillende vaarroutes in Nederland 

In Nederland vind je geweldige vaarroutes. Omdat er door heel Nederland wateren liggen is er overal wel een vaarroute bij jou in de buurt. In Noord-Holland heb je IlperveldEilandspolderKoog aan de Zaan en veel meer plekken waar je mooi kunt varen. In Utrecht kun je prachtig varen bij de Vinkeveense plassende Nieuwkoopse plassen en meer. Ook zijn er fantastische vaarroutes in Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel en Gelderland. In iedere provincie is er wel iets! 

  

Jacht kopen in Nederland 

Wil je een jacht kopen in Nederland? Neem dan altijd even contact op met een makelaar van een jachtmakelaardijJachtmakelaars geven advies wanneer jij op zoek bent naar een mooie jacht en helpen bij het verkopen en aankopen van boten. Met hun jarenlange ervaring in de verkoop en aankoop van motorboten kunnen zij jou uitstekend goed helpen bij het kopen van een jacht.