Digitalk
Image default
Vakantie

Roadtrip door de USA

Een roadtrip door Amerika met de camper is natuurlijk de ultieme droom van elke reiziger. De Verenigde Staten zijn wel erg groot, het is daarom zaak goed te kiezen welke route jij wil nemen. Wij zetten vijf mooie routes voor je op een rijtje

Highway 1

Highway 1 is de naam die is gegeven aan de California State route 1. Dit is een hele mooie route die zich meer dan duizend kilometer uitstrekt langs het westen van Amerika. De variatie is hetgeen wat deze route echt geweldig maakt. Onderweg kom je grote bossen, kleinere vissersdorpjes en verlaten strandjes tegen. Je hebt daarnaast ook nog prachtige steden die je tegenkomt die absoluut ook de moeite waard zijn om te bezoeken.

Het beste van het westen

Als je een paar weken de tijd hebt kun je perfect de grote steden en de natuurgebieden afgaan in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Begin overheerlijk en vooral luxueus in Los Angeles en stap vanuit daar in je camper en rijd door de prachtige natuur van Yoshua Tree park en Lake Havasu. Vanuit deze plek kun je door naar de Grand Canyon en vanuit daar weer verder naar Death Valley en Yosemite National Park. Uiteindelijk kun je je trip beëindigen in het prachtige San Francisco.

Route 66

Route 66 is waarschijnlijk de beroemdste route van de wereld. De wereldberoemde route loopt van Chicago naar Santa Monica. Voel de historie op deze route en beleef de route die de gelukszoekers die deze route vroeger gebruikten om in het westen terecht te komen. Je reist door welgeteld acht staten en krijgt een goed beeld van het Amerikaanse leven.

Het diepe zuiden

Dit is een erg bijzondere tour door het zuidoostelijk gedeelte van de Verenigde Staten. Je start in Atlanta en gaat via het prachtige Great Smokey Mountains National Park naar de wereldberoemde muziekstad Nashville, de bakermat van de country muziek. Hierna ga je door naar Memphis en zo veder naar New Orleans. Een prachtige reis.

Van New York naar Miami

Deze reis start je in de beroemdste stad op aarde, New York City baby! Geniet eerst enkele dagen van deze stad voor je op avontuur gaat. Het is het leukste om eerst met de trein naar Philadelphia en Washington te gaan en vanuit daar de camper te pakken. Beweeg jezelf langs de prachtige kustroute verder naar het zuiden om zo een andere wereldberoemde stad te bereiken, Miami.

Uiteraard moet je een goede camper zien te vinden in Amerika. Het verkeer in Amerika kan nog weleens een stuk chaotischer zijn dan in Nederland, daarom is het aan te raden om te zorgen dat je een camper hebt met een achteruitrijcamera set. Mocht je deze niet kunnen vinden zijn staan er vaak online wel tweedehands achteruitrijcamera te koop.

https://www.vanzwitserland.nl/