Digitalk
Image default
Onderwijs

Van Office 365 naar Microsoft 365; wat verandert er voor jou?

Je hebt het misschien al voorbij horen komen. Microsoft Office gaat de naam Office 365 aanpassen naar Microsoft 365. Toch heeft het misschien wat meer impact dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen de naam, maar ook het logo wordt hierbij aangepast. De verschillende Office producten en diensten heten na de naamswijziging allemaal Microsoft 365. Voor sommigen kan dit heel verwarrend zijn. Wat wat verandert er nu precies allemaal voor jou? We gaan er samen dieper op in.

Een nieuw jasje 

Bijna iedereen heeft het op zijn laptop of computer staan, Microsoft Office. Daarmee zijn we allemaal opgegroeid met Office 365 producten. Toch heeft Microsoft besloten om in november 2022 de software en diensten definitief om te dopen naar Microsoft 365. Ook de apps voor Windows en de mobiele Office-apps neemt Microsoft mee bij deze naamswijziging. 

Nieuwe vormgeving Microsoft 365 app

Naast de naam is besloten om ook de Microsoft 365 app te voorzien van een nieuwe look en feel. Zo nemen ze in de overgang alles onder de loep. De Microsoft 365 app is voorzien van een nieuw pictogram en meer functies. Dit om de gebruikers zo goed mogelijk in alle dagelijkse activiteiten op weg te helpen. 

Microsoft het belangrijkste productiviteits pakket 

In 1988 werd de komst van Microsoft Office door Bill Gates aangekondigd. Sinds die tijd heeft Microsoft vele ontwikkelingen en groei doorgemaakt. Zo zijn er vele apps en features bijgekomen op de simpele kantoorsoftware, waar ze toen mee op de markt kwamen. Met het hybride werken is met de software mogelijk om op afstand samen te werken en vergaderen. Omdat hiermee de online-abonnementsdienst Microsoft 365 het belangrijkste pakket is voor een hogere productiviteit, is het dan ook voor Microsoft een logische vervolgstap om de naamsverandering nu door te zetten.

Volg eens een Microsoft 365 training

Nu komt Microsoft met een grote verandering, maar eigenlijk brengt Microsoft het hele jaar door nieuwe apps, producten en features uit. Met de toenemende mogelijkheden en functies kan het een hele uitdaging zijn om te weten wat je nodig hebt om je werk makkelijker te maken. Een Microsoft 365 training kan je op weg helpen. Zo leer je meer over de verschillende mogelijkheden waar je vandaag nog gebruik van wilt maken. Werk ook slimmer, effectiever en efficiënter met Microsoft 365.

 

https://www.avk.nl/home/microsoft-365-office-365/