Digitalk
Image default
Onderwijs

Eerste hulp bij studiekeuze stress, krijg het beste advies!

Als je op de middelbare school zit stel je jezelf de laatste 2 jaar vaak de vraag: welke studie moet ik kiezen. Soms schieten scholieren zo erg in de stress hiervan dat ze maar besluiten om iets random te kiezen dat hoog uit de aangeboden testen komt. Dit is natuurlijk niet slim omdat dit niet de manier is om aan een studie te komen. In de meeste gevallen haken die mensen al in de eerste paar maanden af en hebben ze de rest van het jaar niets te doen. Vaak wordt deze tijd opgevuld met werken, maar het gebeurt ook regelmatig dat er echt helemaal niks uitgevoerd wordt.  

Schakel een studiekeuze bureau in 

Bovenstaande problemen kunnen allemaal voorkomen worden als je de juiste keuze maakt. Een studiekeuze adviesbureau kan je goed helpen bij het uitzoeken wat er daadwerkelijk bij je past, en ze werken niet op basis van de testen die jij al talloze keren hebt ingevuld. Testen zijn vaak kant en klaar en zijn volgens deze bureaus niet de manier om een studie te vinden die jou past. De meeste testen zijn ook gemaakt om een bepaalde uitkomst te creëren waar een derde partij baat bij heeft. Een bureau zal samen met jou je interesses doornemen op een unieke manier.  

Voor iedere leeftijd en niveau 

Het maakt voor een studiekeuze bureau niet uit hoe oud je bent of wat je vooropleiding is. Het is zelfs mogelijk dat als je al afgestudeerd bent of iets ouder bent en een carrièreswitch wil maken om een gesprek aan te vragen om erachter te komen of een traject voor studiekeuze iets voor jou is. In het eerste gesprek zal uitgelegd worden wat de bedoeling is van het hele traject. Omdat het lastig kan zijn om van tevoren ineens het hele traject al aan te schaffen, is het eerste gesprek altijd geheel vrijblijvend. Dit betekent dat je hier niet voor hoeft te betalen. 

Het is volledig op maat 

Als je een traject ondergaat bij een bureau is dit onder begeleiding van een ervaren studiekeuzecoach die al vele mensen heeft geholpen in zijn of haar leven. Het is belangrijk dat je een warm en betrokken gevoel krijgt bij de coach en daarom wordt hier dan ook enorm veel aandacht aan besteed. Ieder persoon is anders en dat betekent dat iedereen ook op een andere manier wordt behandeld maar wel volgens bepaalde richtlijnen die van tevoren vastgesteld worden. Volgens deze richtlijnen is over het algemeen het traject binnen 7 gesprekken zover dat er een geschikte studie is gevonden.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/