Digitalk
Image default
Internet marketing

Wat is het voordeel van een personal coach?

Bij een personal coach denken we al snel aan een persoon die je kan helpen bij het sporten. Voedingsschema’s, de juiste houding en het behalen van je doelen. Dit is alleen niet helemaal wat we bedoelen als we het hebben over onze ‘personal coach’. Dat laatste puntje “behalen van je doelen” komt echter al dichter in de buurt bij onze personal coach. 

Een personal coach helpt je bij het ontwikkelen van jezelf en het behalen van je persoonlijke doelen. In dit blog duiken we wat meer in op de vraag wat is nu eigenlijk een personal coach en waar kan een personal coach je allemaal bij helpen? Twee vragen die wij ook vaak voorbij horen komen. Lees hieronder daarom snel verder! 

Om te beginnen: wat is een personal coach?

Zoals eerder aangegeven hebben we het in dit blog niet over een coach die je helpt bij het sporten. Nee, wij hebben het over een coach die je helpt bij het ontwikkelen van jezelf en bij het behalen van je persoonlijke doelen. Klinkt misschien wat zweverig maar het kan je als persoon enorm helpen om te begrijpen wie je bent, want je wil en wat je uiteindelijk kan behalen. Om heel specifiek te zijn worden personal coaches ingeschakeld om de volgende vragen te behandelen: 

•Wie ben ik eigenlijk?

•Waar sta ik en waar wil ik naartoe?

•Waar loop ik tegenaan? 

•Wat belemmert mij momenteel? 

•Op welke wijze wil ik mijzelf ontwikkelen? 

 

Waar kan een personal coach je bij helpen?

In de vorige alinea hebben we al een aantal belangrijke vragen besproken die een personal coach met je behandelt. Dit zijn de basisvragen om te achterhalen wie je bent en wat je wilt bereiken. Echter kan je als persoon ook al op een punt staan dat je deze vragen voor jezelf al hebt ingevuld maar dat je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen van een bepaalde kwaliteit. Ook in dit geval is een personal coach erg handig om je op weg te helpen bij het begrijpen van deze kwaliteit en je te helpen van het behalen van je doel. 

 

In veel gevallen kijkt een personal coach daarom ook naar specifieke ontwikkelingsvragen. Ontwikkelingsvragen zoals:

•Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid? 

•Hoe motiveer ik mijn omgeving of collega’s?

•Hoe kan ik efficiënt omgaan met kritiek en weerstand? 

•Wie ben ik als leider en zijn er nog meer leiderschapsvormen die bij mij passen?

•Hoe kan ik steviger in mijn schoenen staan en opkomen voor mijzelf? 

 

Eindelijk is een personal coach een investering voor jezelf. Een personal coach is niet altijd goedkoop maar je moet het daarom meer zien als investering. Het kost geld maar het zorgt wel voor het ontwikkelen van jezelf en het behalen van je doelen. Die aspecten zijn zoveel meer waard dan de uiteindelijke kosten en zullen je als persoon erg laten groeien in de toekomst. 

 

Waar vind ik een geschikte personal coach?

Dit is een vraag die we vaak horen. Waar kan ik nu een goede personal coach vinden die past bij mij en mijn vragen, ontwikkelingen, belemmeringen en doelen? Online zijn meer dan 100 personal coaches te vinden. Hierdoor zie je waarschijnlijk door de personal coaches het bos niet meer. Als we kijken naar reviews en ervaringen dat is Personal Coach Tibor zeker gezicht voor vele situaties. Maar natuurlijk zijn er ook nog andere personal coaches online te vinden. Ons advies: als je opzoek bent naar een personal coach dan is het controleren van referenties en reviews erg slim. Zo vind je sneller en makkelijker de personal coach die past bij jouw situatie.