Digitalk
Image default
Internet marketing

3 redenen om in zee te gaan met een wordpress specialist

De eerste vraag die we moeten stellen is: is WordPress ook voor jou de juiste oplossing? Voor veel bedrijven is de weg naar WordPress eenvoudig en de meest logische route. Dit is alleen niet altijd het geval. WordPress staat namelijk niet per se te boek als fantastisch systeem voor een grote webshop met een groot aantal pagina’s en producten. Soms kan dan een CMS als Magento of Lightspeed een betere optie zijn. We sommen hieronder in ieder geval 3 redenen om te kiezen voor WordPress specialist.

 

#1. Veel soorten plugins beschikbaar

Een groot voordeel van WordPress is dat je overal wel een plugin voor hebt. Het is wel belangrijk om niet overal een plugin voor te installeren, soms kan dat er voor zorgen dat je website trager wordt en niet meer zo goed reageert op jouw verzoeken. Voor de beginnende website beheerder kan het wel handig zijn om eenvoudig wat zaken aan te passen en toe te kunnen voegen. Veel gebruikte plugins zijn Yoast SEO, WP Rocket, Contact Form 7. 

 

# 2. Veel informatie bekend en veel specialisten

Er is heel veel informatie online te vinden over WordPress. Er zijn veel WordPress specialisten en als je iets nodig hebt, kun je eenvoudig een oproep plaatsen en zal er een specialist zijn die je verder kan helpen. Met zoeken via YouTube naar informatie video’s en tutorials leer je het CMS goed kennen en is het vrij simpel om zelf één en ander in elkaar te knutselen. Al deze zaken hebben ook een downside, zo kan het zo zijn dat je met de verkeerde specialist in zee gaat (veel aanbod dus ook wat kaf onder het koren) of dat je met het zelf oppakken toch een aantal belangrijke zaken niet goed hebt ingericht. Een goede specialist, zoals DoubleWeb kan je helpen bij het maken van een conversiegerichte website.

#3. Gebruiksvriendelijkheid

De website is voor gebruikers heel eenvoudig mee om te gaan. Iedereen die weleens een website van de achterkant heeft gezien kan er eenvoudig mee omgaan, maar ook bijna iedereen die nog nooit een backend heeft gezien zou er wel redelijk snel mee kunnen werken.