Digitalk
Image default
Internet marketing

Waar is factoring goed voor?

Je bent op deze pagina terrecht gekomen omdat je je afvraagd waar factoring goed voor is, in deze blog gaan we precies uitleggen wat factoring nou is en hoe het werkt. Factoring kun je namelijk ook weer in verschillende termen opdelen, zo heb je bijvoorbeeld ook factoring mkb.

 

Factoring, Wat is het en hoe werkt het?

Factoring is een manier van debiteurenfinanciering. Een factoring bedrijf betaalt  jouw factuur meteen volledig uit en wacht vervolgens zelf op de betaling van jouw klant, hierdoor hoef jij niet te wachten op je geld en kun je lekker doorwerken zonder heel de tijd om te hoeven kijken naar facturen die nog betaald moeten worden door je klanten. 

 

Hier 3 voordelen van Factoring:

 

  • Je factuur wordt direct betaald

  • Je bent verzekerd tegen wanbetaling en faillissement van je opdrachtgever.

  • Debiteurenbeheer

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen, vooral op langer termijn zul je merken dat je veel meer rust hebt en je zelf gewoon aan de slag kan gaan met dingen waar je ook goed in bent.

 

Waarom factoring in het MKB?

Wanneer je een ondernemer bent heb je het al druk zat met van alles, je hebt dus zelf amper ruimte voor de administratie en hebt hier zelf natuurlijk ook geen zin in. Wanneer je een factoringmaatschappij inschakelt, creëer je rust voor jezelf en kun je doen waar je goed in bent. Inpirncipe veranderd er niet heel veel, je stuurt namelijk je klanten nog steeds een factuur alleen nu zet je je factoringmaatschappij in de CC, die betalen de factuur meestal binnen 24 uur.

Ben jij op zoek naar een bedrijf die jou kan helpen, met behulp van factoring?. Neem dan contact op met TheBlueFactor. TheBlueFactor is een ervaren bedrijf die je graag helpt.