Digitalk
Image default
Internet marketing

Waarom kiezen voor IT sourcing?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun IT te outsourcen. Je kunt stellen dat IT sourcing een ware trend is. De belangrijkste reden hiervoor is dat het onmogelijk is om overal goed in te zijn. Bovendien is de kans groot dat je steken laat vallen als je veel verschillende taken tegelijk uit moet voeren. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven is het voordelig om hun IT te outsourcen. Het is verstandig om je te concentreren op de punten waar de organisatie in uitblinkt en de IT over te laten aan een outsourcing bedrijf, bijvoorbeeld Thornstein. Op deze manier is het kun je meer tijd besteden aan je kernactiviteit zonder afleiding door IT beslissingen.

 

Verbeterde service kwaliteit

Een gespecialiseerd IT bedrijf heeft altijd meer kennis en ervaring in huis dan een interne IT medewerker. Een interne IT medewerker zal altijd een geïsoleerde blik hebben, hoeveel training die ook volgt. Voor IT bedrijven zijn zullen weinig problemen nieuw zijn. Omdat hun focus volledig op IT ligt zullen ze gelijkaardige problemen vaker tegenkomen. Hierdoor weten ze ook beter hoe ze ermee om moeten gaan. Bovendien kun je ervan uitgaan dat je 24/7 beroep kan doen op een IT professional. Waar interne medewerkers niet beschikbaar zijn buiten kantooruren en ook voor langere periode op vakantie kunnen gaan. De meeste IT bedrijven hebben een continue servicedesk.

 

Innovatie

Een andere belangrijke reden voor het outsourcen van IT is de snelle innovatie. Software en hardware verouderen in een razend tempo. Om dit zelf allemaal bij te houden is erg veel werk. Een IT bedrijf zal altijd op de hoogte zijn van de nieuwste veranderingen, omdat dat nu eenmaal hun core business is. Ook weten zij hoe ze je IT budget zo efficiënt mogelijk kunnen besteden. Een ander voordeel aan een IT bedrijf is dat ze hun ervaring vanuit andere bedrijven kunnen toepassen op jouw bedrijf. Ook hebben ze de juiste resources om nieuwe projecten onmiddellijk op te starten.