Digitalk
Image default
Internet marketing

Zo vermijd je risico’s in je belegging

Wanneer je je geld gaat beleggen wil je natuurlijk zo min mogelijk risico’s tegemoet lopen, het beleggen van je geld is niet altijd even makkelijk als dat het lijkt. Er zijn vele factoren waar je op moet letten wanneer je gaat beleggen. Daarom geeft Yieldt een aantal tips om de risico’s van beleggen te beperken.

 

Voorkom beginnersfouten

Veel mensen die beginnend belegger zijn, maken fouten. Zelfs ervaren beleggers maken wel is een fout, dus laat staan hoe makkelijk je een fout kan maken als beginnend belegger. Bij beleggen hoort het erbij dat je wel is een fout maakt, je kan natuurlijk niet altijd 6 gooien. Aangezien de financiële markten erg onvoorspelbaar kunnen zijn en de aandelen doen soms dingen die je niet verwacht, is het lastig om je fouten te voorspellen. Wanneer je dus gaat beginnen met beleggen, lees eerst op internet over fouten die gemaakt zijn door andere beginnende beleggers. Door deze fouten door te nemen zal je deze zelf niet maken en voorkomt dit een heleboel problemen,

 

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Wanneer je gaat beleggen moet je goed kijken hoeveel geld je hier in wilt gaan steken, beleggen is meestal op een langer termijn. Omdat beleggen op lange termijn werkt moet je dus goed inzien dat als je al je geld gaat beleggen, je dit ook voor een lange tijd kwijt bent. Denk daarom goed na over hoeveel geld je kan missen zonder dat je in de problemen raakt, dit is namelijk niet wat je wilt bereiken met beleggen.

Laat je vermogen beheren

Het beperken van de risico’s bij beleggen is zeker mogelijk, maar zelf beleggen blijft spannend. Wanneer je te maken krijgt met een grote correctie op de markt waardoor je portefeuille flink in de waarde daalt, dan ga je je zelf afvragen wat je moet doen. Je denkt dan na over het verkopen, wacht je nog even of ga je juist extra bijkopen?. Deze keuzes zijn niet de makkelijkste dingen om over na te denken in het leven en daarom kun je ook kiezen voor: Crypto beheerd beleggen. Dit houd in dat je profiteert van de expertise en ervaring van een specialist, je betaald hiervoor wel beheerkosten.