Digitalk
Image default
Internet marketing

Hoe zorg je ervoor dat de logistiek goed verloopt?

Om ervoor te zorgen dat je logistieke process goed verloopt is het belangrijk om te kijken vanaf het punt dat de grondstoffen ingekocht worden tot het moment waarop het eindproduct naar de consument gaat. Dit hele traject wordt ook wel de logistieke ketting of supply chain genoemd. Als de grondstoffen of producten zijn geleverd kan het productieprocess beginnen. Binnen het productieprocess zal er ook sprake zijn van een goederenstroom die beheerd moet worden. Handpallettrucks van Still webshop kunnen hierbij helpen. Het is belangrijk dat je structuur houdt in je voorraad.

 

Transport

Transport verbindt alle stappen van je logistieke process met elkaar. Goederen moeten worden verplaatste bij de aanvoer, productie, opslag en distributie van de ene locatie naar de andere. De wijze waarop je transporteert is erg belangrijk binnen de logistiek. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen of het uit te besteden. Met name als je internationaal transport moet regelen kan een logistieke dienstverlener je een heleboel werk uit handen nemen. Ook is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke transportmiddelen je inzet en welke verzekeringen je moet afsluiten voor je begint aan transport. Als je besluit met een transporteur te werken is het belangrijk dat deze voldoet aan de ISO-normering.

 

Informatiebeheer

Een ander essentieel onderdeel van je logistieke process is informatiebeheer. Als je informatiestromen niet goed werken gaan er fouten gemaakt worden in je logistieke process. Om ervoor te zorgen dat je logistieke processen optimaal verlopen is het van groot belang dat de informatiestromen goed werken. Het moet voor iedereen duidelijk zijn waar, wanneer en hoe de goederen geleverd moeten worden. Om dit voorelkaar te krijgen is het belangrijk dat je een helder, gestructureerd systeem hebt. Je logistiek staat of valt met een goede organisatie ervan.