Digitalk
Image default
Internet marketing

De voordelen van digital signage

Digital signage, of ook wel een beeldkrant of telekrant, is een presentatie van reclame of nieuws op een beeldscherm. Dit kan een TV of computer zijn. Digital signage wordt ook wel narrowcasting genoemd. Het kan worden ingezet als interne bedrijfscommunicatie. De content die getoond wordt is dynamisch, dat wil zeggen dat het altijd in beweging is. Digital signage wordt gebruikt in veel verschillende sectoren, waaronder retail, zorg en transport. Een voorbeeld is in de wachtkamer van de tandarts, waar ze informatie tonen over gebitsverzorging en reiniging. Hoewel dit best simpel kan lijken, zit er vaak veel werk in. Een goede voorbereiding is namelijk belangrijk. De juiste informatie moet op de juiste

manier worden getoond en dit vergt een duidelijk plan van aanpak. ZetaDisplay helpt mensen door ze te informeren over digital signage en is gespecialiseerd op dit gebied.

De voordelen op een rijtje

Digital signage kent heel wat voordelen. Ten eerste kun je snel en gemakkelijk nieuwe informatie toevoegen of bestaande informatie bewerken. Ook kun je het eventueel automatiseren, zodat het actueel blijft. Door gebruik te maken van video’s en animaties wordt de content levendig en verfrissend. Je kunt daarnaast meerdere presentaties achter elkaar plannen en deze worden op het gekozen tijdstip afgespeeld. Je kunt dus een planning maken per dag of week en daarbij rekening houden met de doelgroep.

Let op de schermen

Hoewel je digital signage dus op een TV of computerscherm kan tonen, is dit niet de meest ideale keuze ervoor. De kwaliteit en grootte is niet altijd geschikt voor digital signage. Als je echt indruk wil maken, ga je daarom het beste voor een groot formaat display. Dit zijn vaak platte schermen waarbij je minder kans hebt op beeldvervorming. De helderheid is vaak ook beter. Al met al wil je natuurlijk voor kwaliteit gaan en dat komt zeker goed bij een LFD-scherm.