Digitalk
Image default
Dienstverlening

Betonnen aanrechtbladen hebben de toekomst

Toe aan een nieuwe keuken? Grijp dan nu uw kans om uw keuken helemaal hip en modern te maken met een aanrechtblad van beton. Betonnen aanrechtbladen zijn de werkbladen van de toekomst en dat is niet voor niets. Ze passen uitstekend in zowel een modern tot industrieel interieur als in een meer landelijke woning. Zoekt u een duurzame oplossing op maat voor uw keuken? Dan is een werkblad van beton zeker iets voor u.

 

Goede eigenschappen van betonnen aanrechtbladen

In de nieuwe keuken moet alles perfect zijn. Het aanrechtblad moet dus ook perfect passen. Betonnen aanrechtbladen worden bij de fabrikant op maat gemaakt, dus met de afmetingen zit het zeker goed. Misschien denkt u bij beton meteen aan de kleur grijs. Uw werkblad hoeft echter geen grijze muis te zijn: door toevoeging van pigmenten kan het beton in vele kleuren gemaakt worden. Uw favoriete kleur zit er ongetwijfeld bij.

Beton wordt gemaakt van cement, zand, kiezel en water. Als het blad voldoende uitgehard is, wordt het gepolijst. Daardoor wordt het mooi glad. Het is echter een natuurlijk materiaal, waardoor er wat imperfecties in kunnen zitten. Zo kunnen er tijdens de productie luchtbelletjes ontstaan. Doordat het materiaal afgewerkt wordt met een beschermende coating, zult u daar geen last van hebben. Het geeft uw interieur alleen maar een meer natuurlijke uitstraling!

 

Aandachtspunten voor de aanschaf

Betonnen aanrechtbladen hebben onderhoud nodig. Het materiaal is poreus en kan daardoor niet goed tegen zuren en is vlekgevoelig. Komt er viezigheid op het blad? Direct schoonmaken! Ook moet het blad regelmatig behandeld worden met speciaal onderhoudsmiddel. Een ander punt om op te letten is het gewicht van het aanrechtblad: beton is zwaar en daar moeten de kastjes waar het op komt te rusten, wel bestand tegen zijn. Daarmee hebt u dan wel een aanrechtblad dat hittebestendig en slijtvast is. U kunt ervan uitgaan dat u heel lang zult kunnen genieten van uw nieuwe betonnen aanrechtblad!