Digitalk
Image default
Gezondheid

Kijk toch niet meer zo boos

Altijd maar de opmerking dat je zo boos kijkt, terwijl je dat helemaal niet bent? Zou dat komen door die ontsierende fronsrimpel in je voorhoofd? Helaas, maar als het daardoor komt: fronsen is een beweging in het gezicht die we niet kunnen controleren. Helaas is deze oncontroleerbare beweging wel meer dan de oorzaak dat we zo boos kijken en daar dus ook vervelende opmerkingen over krijgen.

Bovendien kan een diepe fronsrimpel voor vervelende klachten zorgen, buiten het cosmetische plaatje. Ook klachten zoals hoofdpijn kunnen worden veroorzaakt door een teveel aan fronsen. De fronsrimpel verminderen is zo’n geval misschien wel wenselijk. Gelukkig is het verminderen of het verwijderen van de fronsrimpel zeer eenvoudig uit te voeren in een cosmetische kliniek.

Het middel dat wordt ingezet voor het verminderen of verwijderen van de fronsrimpel, is botox. De spierontspannende eigenschappen van botox is precies wat nodig is om van vervelende (frons)rimpels af te komen. Wanneer we ouder worden, verliest de huid aan elasticiteit. Door dit verlies kunnen rimpels zichtbaar blijven, ook wanneer men het gezicht ontspant. Bovendien fronsen we vaak meer als we ouder worden. Dat is namelijk ook wat we doen wanneer we iets beter willen lezen maar dit misschien niet meer zo goed kunnen. Met ouder worden wordt namelijk ook het gezichtsvermogen vaak minder.

Buiten het uiterlijke plaatje kan een (diepe) fronsrimpel ook zorgen voor andere klachten zoals hoofdpijn en migraine. Botox wordt dan ook weleens vaker ingezet om hoofdpijn en migraine te verminderen.

De ingreep zelf stelt gelukkig niet heel veel voor. Vaak duurt deze ook niet langer dan 15 minuten en daarna mag je gewoon weer naar huis en kan je ook weer direct verder met je bezigheden. Het is wel belangrijk om het gezicht goed te bewegen zodat de botox zich goed verspreiden kan. De dokter zal daar dan ook oefeningen voor mee geven.

http://www.faceland.nl