Digitalk
Image default
Bedrijven

Alleen het allerbeste voor je koe

Als boer wil je toch het beste voor je koe. Er zijn verschillende manieren om je koe een goed leven te geven. Het begint eigenlijk met de ruimte voor de koe. Het is belangrijk, afhankelijk van het aantal koeien dat je hebt, dat er genoeg ruimte is voor de beesten. Het worden vaak ontzettend grote beesten dus ze hebben wel aardig wat ruimte nodig om er een beetje goed te kunnen verblijven.

Daarnaast moet je ook aan de accessoires die noodzakelijk zijn om de koe goed te kunnen melken in de cowhouse. Voor het juiste agrarisch advies ga je natuurlijk naar iemand die er verstand van heeft. Voor zowel de beginnende boer als de gevorderde boer valt er vaak nog wel het een en ander toe te voegen aan je stal om het toch nog allemaal wat beter te laten verlopen of om de koeien het beter te laten hebben. Er zijn namelijk enkele dingen die vaak alleen via een extern bedrijf duidelijk gemaakt kunnen worden.

Een voorbeeld hiervan is het gebruiken van een voorkoeler. Een voorkoeler kan voor een grote kostenbesparing zorgen. Hierbij wordt het drinkwater dat van rundveekwaliteit is gebruikt om melk te koelen. Door middel van het inzetten van rundveewater als koelwater kan er flink bespaard worden op de kosten. Hiermee gebruik je het water voor de koeien ook gelijk als koelwater en is het efficiënter ten opzichte van andere buizenkoelers. Je kunt er grote en kleine hoeveelheden melk mee koelen. Daarnaast heeft een voorkoeler ook geen pakkingen, geen onderhoud, geen slijtage en zal het dus ook niet gaan roesten. Daarnaast kan het wel tot 50% minder energie verbruik opleveren op het gebied van melkkoeling Het water wordt ietwat opgewarmd en dit kan de veestapel ook wel waarderen. Je vangt er dus wel twee vliegen in een klap mee.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl