Digitalk
Image default
Bedrijven

Heerlijk op een Spaanse vakantie

Al bezig met een vakantie spanje boeken? Of ben je het van plan? Wees je er dan maar van bewust dat de keuze echt enorm is. Niet zo gek, met een zoals Spanje dat wel 12 keer zo groot is als Nederland. Dat maakt de keuze ruim maar niet per se makkelijker natuurlijk. Dus ja, hoe kom je er dan uit met al die plaatsen voor een vakantie spanje?

Een eerste handvat is misschien door goed op een rijtje te zetten wat je wilt van je vakantie naar Spanje. In welke maanden wil je naar Spanje? Het kan een goede optie zijn om in de winter naar Spanje te gaan, maar dan moet je wel goed kijken naar welk deel van het land je gaat.

Door het grote oppervlakte van het land, kent Spanje namelijk meerdere klimaatzones. In het binnenland, waar een landklimaat heerst, kunnen de temperaturen daardoor vrij extreem zijn. Daar is overwinteren misschien dan ook niet echt zo’n puik idee, omdat het daar net zo koud kan worden als bij ons – er valt zelfs ongeveer net zo vaak sneeuw. Wanneer je meer richting de kust gaat, kom je het middellandse zee klimaat in en dat is een zeer aangenaam klimaat, eigenlijk het hele jaar door. Het wordt er bijna nooit kouder dan 15 graden Celsius en dat is natuurlijk eigenlijk wel aangenaam vertoeven. Hetzelfde geldt voor de prachtige Canarische eilanden. Vanwege hun ligging is het klimaat op deze eilanden ook heerlijk gematigd en is het eigenlijk altijd wel goed weer. Geografisch gezien liggen deze eilanden dichter bij Afrika dan bij Europa en dat heeft het uniek klimaat gecreëerd zoals dat nu gewoon is op de eilanden. Door de fijne temperaturen en de vruchtbare vulkaangrond, is de natuur op deze eilanden ook prachtig. Ga dus zeker niet alleen voor het strand naar deze eilanden.

http://www.vakantiespanje.nl