Digitalk
Image default
Bedrijven

Een mooi dak van riet

Een rieten kap op je huis, het geeft uitstraling en staat erg mooi. Waar rieten daken vroeger iets waren voor het armere volk, zo is dat tegenwoordig echt niet meer het geval. Sterker nog, we zien het vaakst rieten daken op duurdere huizen in het luxere woonsegment. Heb je al een goede rietdekker gezocht? Wij hebben nog wel een aantal tips voor je.

Over brandonveiligheid hoef je je tegenwoordig geen zorgen meer te maken. Rieten daken gingen vroeger snel in vlammen op, maar tegenwoordig zijn er allerlei technieken die kunnen worden toegepast om te zorgen dat je op een veilige manier van je rieten dak kunt genieten. Een van de meest gebruikte technieken is het combineren van dakpannen en riet. De dakpannen dienen hierbij als fundament voor het dak en worden bedekt met het riet. Hierdoor zijn de dakpannen ook niet meer zichtbaar. Deze constructie wordt toegepast om daken veiliger en vooral ook duurzamere te maken. Met een goede constructie kan een rieten dak makkelijk 30 tot 40 jaar mee en dat is eigenlijk net zo lang als de meer gangbare daken van enkel dakpannen of van beton.

Je kunt ook nog de keuze maken tussen echt natuurlijke rietsoorten of voor kunstriet. Dat klinkt als valspelen, maar het kunstriet heeft een aantal zeer prettige voordelen. Zo krijgen schimmels en mossen veel minder griep op kunstriet. Dat is veiliger, hygiënischer en beschadigt je dak dus ook minder.

Verder worden rieten daken tegenwoordig ook altijd goed geïmpregneerd. Door dit te doen, worden er grote stappen gezet in het brandveilig maken van rieten daken. Zo kun je dus jarenlang op een veilige manier veel plezier hebben van een rieten dak.

Ga dus eens met een rietdekker om de tafel zitten om samen tot een goede prijs te komen en zo je huis te verfraaien met een mooi rieten dak.

http://www.rietwerk.nl/