Digitalk
Image default
Verbouwen

Waarom ik een muurtekening wil voor de babykamer

To-do lijstjes

Ik ben in verwachting en inmiddels beginnen mijn to-do lijstjes aardig te groeien. Nadenken over de naam, hoe zien we de kraamperiode voor ons (voor zover je dat kan plannen) en ook: de babykamer. Of om het preciezer te formuleren: wat te doen met de inrichting van de babykamer? Geen onbelangrijke vraag, want wanneer ons wondertje er dan eindelijk is dan wil je ook dat hij/zij een mooie kamer heeft. Na een eindeloze zoektocht op Google, verschillende soorten behang, posters en babyshowroomkamers te hebben bekeken wist ik uiteindelijk wat ik vooral niet wilde. Fijn om te weten wat je niet wilt natuurlijk, maar wat dan wel? Die vraag bleek toch een stuk lastiger te beantwoorden. De muren hebben nu een standaard witte kleur en de meubelen zijn inmiddels in elkaar gezet, maar het straalt nog geen ‘warme babykamer’ uit.

 

Muurtekening babykamer

Ik wil dat onze baby straks in een mooie kamer kan liggen dromen, maar ik wil ook dat het iets van alleen ‘ons’ is. Iets wat voor ons is gemaakt, waarvan wij denken ‘ja dat past bij ons’.
Maar hoe pak je dat aan? Hoe kan je ervoor zorgen dat de kamer de sfeer en uitstraling krijgt die jij voor ogen hebt? Voor de babykamer waren wij op zoek naar iets speciaals. Online kwam ik voldoende tegen, maar bij niets had ik zoiets ‘dat gaat de sfeer geven wat wij zoeken voor de babykamer’. We wilde iets unieks, maar ook iets rustigs en kalms.

Ergens gedurende mijn online zoektocht kwam ik het idee tegen om een muurtekening voor de babykamer te laten maken. Perfect dacht ik! Ikzelf ben niet creatief genoeg om zelf iets te ontwerpen (laat staan dat je het op een muur wilt terugzien). En misschien is dan nu ook het moment om te bekennen dat die witte muren van de kamer mijn werk is geweest om aan te geven waar mijn creatieve schilderkunsten tegen hun maximale capaciteit aanlopen. Aan de andere kant: ik weet wel goed wat de uitstraling moet zijn en wat ik wil. Plus wie wilt er nou geen speciaal voor jou gemaakte muurtekening voor de babykamer waarin je het precies zo stoer, lief of speciaal kan maken zoals jij wilt?
En weet je nog niet precies wat je wilt, maar wil je wel iets bijzonders? Ga dan eens in gesprek met de muurtekenaar en vraag hem/haar om een ontwerp.

Ik ben er inmiddels uit:er komt een accentmuur met een aantal prachtige muurtekeningen voor onze babykamer.

Ps. voor de échte durfals onder ons kan je de muurtekenaar altijd nog de vrije hand geven en je laten verrassen door het resultaat met een muurtekening voor de babykamer.