Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Is graanvrij goed voor uw hond?

Is graanvrij goed voor uw hond?

Wij houden van onze honden en zorgen dat ze zo gelukkig en gezond mogelijk zijn is onze hoogste prioriteit. Soms betekent dit dat we het dieet van onze hondenvrienden moeten aanpassen om hun spijsvertering en algemene gezondheid te verbeteren. Met een grote verscheidenheid aan hondenvoer kan de keuze soms overweldigend zijn. Er zijn verschillende soorten hondenvoeding, waaronder graanvrije hondenvoer, glutenvrije hondenvoeding, gefabriceerde natte en droge voeding en zelfbereide diëten zoals rauwe voeding. Het soort dieet dat u kiest om uw hond te voeren, hangt af van wat het beste voor hem werkt. Honden kunnen bijvoorbeeld lijden aan voedselintoleranties. Als u vermoedt dat uw hond een voedselintolerantie heeft, dan kunt u een van onze graanvrije diëten proberen.

 

De Beste Betaalbare Graanvrije Hondenvoeders

Als u de graanvrije route voor uw pup gaat volgen, laat u dan niet ontmoedigen door sommige prijzen. Het is mogelijk om je hond een gezond graanvrij dieet te geven en toch binnen je budget te blijven. Je moet gewoon slim inkopen – en wij zijn er om je te helpen!

Lees het etiket en controleer op ingrediënten van hoge kwaliteit. Het voer moet bevatten:

  • Hele eiwitten zoals kip, rundvlees, vis, eend, en eieren
  • Een recept dat graanvrij is, of gezonde volle granen bevat
  • Gezonde supplementen zoals omega-3 vetzuren, glucosamine, en chondroïtine
  • Gezonde groenten zoals zoete aardappelen, erwten, bieten en wortelen

Vermijd voeding met ingrediënten zoals kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen. Bewaar uw graanvrije hondenvoer in een hondenvoer container

Een graanvrij dieet

Terwijl de allergieën een ernstig probleem voor honden zijn, kan slechts ongeveer 10 percent van hondenallergieën aan dieet worden toegeschreven. Van deze dieet-gerelateerde allergieën, zijn de meeste gerelateerd aan rundvlees, kip, lam, eieren, en zuivel in plaats van granen zoals tarwe of maïs. Een graanvrij dieet verlaagt het aantal koolhydraten dat uw hond eet, maar vergeet niet dat veel graanvrije recepten gewoon andere soorten koolhydraten (rijst of erwten) vervangen door tarwe of maïs. Een van de argumenten voor graanvrije recepten is dat ze over het algemeen van topkwaliteit zijn: veel van deze recepten worden geproduceerd door gerenommeerde bedrijven die dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit gebruiken. Leer meer met onze diepgaande duik in de vraag of graanvrij hondenvoer geschikt is voor uw hond.

Voordat u overschakelt op een graanvrije hondenvoer

Als je besluit om graanvrij te gaan, ga dan geleidelijk over van het oude voer naar het nieuwe voer. Begin met een mix van 90 procent oude voeding en 10 procent nieuwe voeding. Als uw hond dat eenmaal lekker vindt, verander dan langzaam de verhoudingen totdat u alleen nog maar nieuw voer geeft. Dit helpt het spijsverteringsstelsel van uw hond zich goed aan te passen. Houd uw hond tijdens de overgang in de gaten om te voorkomen dat hij last krijgt van diarree of verstopping.

Zoals altijd is het een goed idee om uw dierenarts te raadplegen voordat u veranderingen aanbrengt in het dieet van uw hond en zorg ervoor dat u de door de AAFCO geverifieerde voedingswaarde op het etiket controleert. De AAFCO (Association of American Feed Control Officials) reguleert de voeding van huisdieren in de Verenigde Staten en biedt minimale gezondheidsrichtlijnen voor fabrikanten en eigenaren van gezelschapsdieren.