Digitalk
Image default
Gezondheid

De rug laten stabiliseren bij Chiropractor Nijmegen

 Chiropractor Nijmegen voor problemen met de rug en andere klachten

Door een aantal aandoeningen in het zenuwstelsel en het wervelkolom kunnen spieren gaan verkrampen. Dit geeft vervelende klachten. Het zijn klachten waar niet altijd standaard wat aan te doen valt vanwege de langdurige aard. Gelukkig kan chiropractor Nijmegen u snel van hulp voorzien door de klachten te onderzoeken en deze te behandelen. Elke klacht is uniek en heeft specifieke aandacht nodig. Klachten kunnen mild van aard zijn, maar soms ernstig. Soms ligt er een (ernstige) medische aandoening aan de klachten ten grondslag. Rugpijn en nekpijn hebben talloze oorzaken. Door middel van testen, neurologisch onderzoek en aanvullende onderzoeken kan het probleem uitgebreid worden bekeken. Het is dan goed mogelijk dat chiropractor Nijmegen de behandeling verder voort kan zetten zonder dat er een operatie aan te pas moet komen. Door middel van drukpunten en het strekken van spieren kan bijvoorbeeld een ernstige pijn en zelfs een hernia draaglijker worden. Soms zijn de klachten volledig weg en aan de andere kant kan de pijn een stuk minder worden na het “kraken”.

Welke klachten behandeld de arts?

Elke vorm van klachten in de ruggenwervel, spieren, zenuwen en nek worden door de chiropractor eerst uitgebreid onderzocht. Na een volledig en passend onderzoek kan er een goed beeld worden gevormd. Daarop wordt op elke klacht een behandelplan besproken met de patiënt. Hernia’s, beknelde zenuwen, spanningshoofdpijn, nek en rugklachten zijn typische aandoeningen waar chiropractor Nijmegen veel aan kan doen.

Hielspoor

Een hielspoor is het gevolg van een peesaanhechting die is verkalkt. De hielpijn wordt vooral opgemerkt als u veel staat en loopt. Het kan onder andere door overbelasting en overgewicht ontstaan. Het ontwikkelt zich meestal vanaf uw 40ste. Door middel van onderzoek stelt de chiropractor eerst andere aandoeningen uit. Een hielspoor kan goed worden verholpen. De spierspanning rondom de peesplaat kan worden verminderd waardoor de pijn van het hielspoor wordt verlicht.

Rugpijn

Oorzaken van rugpijn zijn divers. Meestal is overbelasting en zwaar tillen een regelrechte oorzaak. Verkeerde bewegingen, maar ook ongelukken veroorzaken geregeld rugpijn. Eerst zal de oorzaak in kaart worden gebracht door uitgebreide testen. Op basis van de oorzaak wordt een behandeling en leefstijl advies gegeven.