Digitalk
Image default
Verbouwen

Dakkapel renovatie: Renoveren van een oude dakkapel?

Oude, versleten en slecht onderhouden dakkapellen: als je goed oplet zie je ze bijna dagelijks in het straatbeeld. Visueel, dus op het oog, zien dit soort verouderde dakkapellen er afstotelijk uit, maar daarnaast zijn dakkapellen die slecht onderhouden zijn ook een flinke kostenpost qua energieverbruik en bieden ze weinig comfort. Een nieuwe dakkapel plaatsen is dan nodig, maar voordeliger is de bestaande dakkapel laten renoveren. De dakkapel laten renoveren heeft een flinke reeks voordelen voor jouw als woningeigenaar. Maar laat deze klus wel uitvoeren door een ervaren specialist!

 

Geen onderhoud meer nodig

Jouw houten dakkapel laten renoveren en kiezen voor bijvoorbeeld een alternatief van kunststof, is erg profijtelijk. De hedendaagse dakkapellen van hout of kunststof zijn namelijk aanzienlijk beter geïsoleerd dan eerdere generaties dakkapellen en hebben veel minder onderhoud nodig. Zeker bij kunststof maak je het jezelf enorm gemakkelijk. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig en blijft lang mooi. Schilderbeurten zijn niet nodig en qua onderhoud beperkt dit zich tot af en toe met een vochtige doek de kozijnen afnemen.

 

Energiekosten omlaag brengen

Het is al even kort benoemd, maar ook de verlaging van energiekosten is een echt pluspunt van dakkapel renovatie. Moderne dakkapellen van kunststof, aluminium of hout bestaan uit goed geïsoleerde materialen, die zorgen dat tocht, vochtoverlast en kou weinig tot geen kans maken. De warmte in huis wordt een stuk beter vastgehouden, terwijl er via de kiepramen of kantelramen (uiteraard met isolatieglas erin) veel gratis licht naar binnenvalt. Houd je energierekening voor en na plaatsing goed in de gaten, want die gaat met tientallen tot wel honderden euro’s per jaar omlaag!

Renovatie voor een meer eigentijdse uitstraling Wie de dakkapel renoveren laat, kan rekenen op een woning die er veel moderner en eigentijdser uitziet. Het oog wil immers ook wat! Dit is fijn voor het straatbeeld, maar ook met het oog op eventuele verkoop van jouw pand in de toekomst.