Digitalk
Image default
Internet marketing

Wat zijn de gevolgen van een negatieve bkr registratie?

Een BKR registratie: een drie letterige afkorting die toch heel veel impact heeft. Een BKR is in principe een register omtrent leningen, waardoor een kredietaanbieder je betaalgedrag kan zien. Op basis van dat betaalbedrag maken ze een inschatting over jouw betrouwbaarheid en terugbetalingsbereidheid. Bij de meeste mensen geven deze gegevens geen aanleiding tot negatieve gevolgen, maar het kan snel mis gaan. Dynamiet Nederland is dan de helpende hand.

 

Zichtbaar voor ieder kredietverstrekker

 

Officieel ben je dus eigenlijk de sjaak wanneer bij BPR registratie geregistreerd staat dat u niet de beste betaler bent. Alle Nederlandse verstrekkers van krediet zijn wettelijk verplicht de kredietgegevens van de kredietaanvrager te bekijken, dus een negatieve BPR registratie blijft niet onopgemerkt. Integendeel, in een blik zien de banken welke leningen je hebt afgesloten en of je betalingsproblemen hebt gehad. Overigens gaat het om kredietverstrekkers die een bedrag van meer dan 250 euro verstrekken met een looptijd van langer dan een maand.

 

Wat te doen?

 

Kan je dan ook geld lenen zonder BKR? Gelukkig wel. Het zou eigenlijk ook raar zijn als je maar één kans kreeg en bij het niet perfect uitvoeren daarvan voor je hele leven gestraft werd door niet meer een lening waardig te worden geacht. De BKR-registratie gaat soms haar doel voorbij: het doel is immers om mensen te beschermen tegen hun financiële schulden, maar in sommige gevallen is het een onnodige verergering van de financiële situatie.

 

Acceptatiebeleid

 

Allereerst is het dus mogelijk om geld te lenen zonder dat de BKR gegevens worden geraadpleegd.

Daarnaast is het ook mogelijk de BKR registratie te laten verwijderen. Of je hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van allerlei omstandigheden. Bij Dynamiet Nederland hebben ze een aantal experts die kunnen bepalen of jij hiervoor in aanmerking komt. Vaak is de BKR-registratie namelijk weg te krijgen in verband met jouw zwaarwegende belangen én onder de voorwaardes dat de lening financieel wel haalbaar zou zijn op eigen kracht en er niet te veel BKR registraties zijn.