Digitalk
Image default
Telefonie

Dit moet je weten over je iPhone scherm

Jouw iPhone wil je het liefst van binnen en van buiten kennen. Zo weet je immers ook wat je allemaal kunt verwachten als je jouw smartphone gaat bedienen. Doordat er veel verschillende modellen op de markt te verkrijgen zijn, krijg je ook te maken met andere kwaliteit beeldschermen. Tevens zijn er verschillende functies die met een ander model niet via het scherm te besturen zijn. Maar wat moet je nou allemaal weten over jouw iPhone scherm? Lees snel verder en ontdek hoe je optimaal gebruik kunt gaan maken van jouw smartphone.

De grote ontwikkeling van jouw iPhone scherm

Jouw iPhone scherm heeft al heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. In eerste instantie was het scherm nog niet van heel hoge kwaliteit en had je verschillende functies nog onder het scherm zitten. Zo was er een aparte homeknop. Hier moest je op klikken om terug te gaan naar andere schermen of naar de startpagina. Voornamelijk de verandering naar een algeheel scherm met geïntegreerde homeknop was een grote ontwikkeling. De telefoon zag er hierdoor ook een stuk mooier uit. Het scherm werd een geheel en je had geen extra knoppen meer nodig om de telefoon te bedienen. 

Verschillende afmetingen van het scherm

Het iPhone scherm kent verschillende groottes. Gedurende de jaren zijn er namelijk meerdere groottes van de telefoons terug te vinden, waardoor het scherm ook aanzienlijk verschilde van formaat. Daarbij zijn er vandaag de dag ook meerdere uitvoeringen te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld naar de nieuwste modellen gaat kijken, kun je ook de Plus variant aanschaffen. Dit is een grotere telefoon met een extra groot scherm. Hierdoor kun je ook eenvoudiger de toetsen indrukken. Ideaal wanneer je grotere handen hebt of alles iets slechter kunt zien. Je bepaalt altijd zelf hoe je met jouw telefoon gaat werken.

Sterker materiaal dan ooit tevoren

Een iPhone scherm is ook steeds steviger geworden. In eerste instantie was je heel bang om jouw telefoon te laten vallen. Een keer op de grond stuiteren zorgde er namelijk voor dat het scherm en de achterkant van de telefoon gebarsten waren. Het enige wat hielp, was een screenprotector. Naarmate de nieuwe modellen iPhone op de markt kwamen, kwamen er ook betere schermen. Hoewel het nog steeds af te raden is dat je jouw telefoon uit je handen laat vallen omdat je dan uit moet gaan kijken naar een iPhone 8 scherm reparatie, heb je wel sneller dat jouw telefoon het zal overleven en je er nog een aantal jaren mee overweg kunt.

Alles eruit halen

Als je echt alles uit jouw iPhone wilt halen, moet je het scherm geheel naar wens instellen. Bij de iPhone kun je bij jouw instellingen namelijk de helderheid en de reageersnelheid helemaal naar wens maken. Zo hoef je niet altijd tegen een heel fel scherm aan te kijken wanneer er weinig licht is. Ook heb je verschillende snelheden, die je bij kunt stellen naar jouw wens. Na het plaatsen van jouw instellingen ga je merken dat jouw telefoon werkt zoals jij dat wilt hebben en ben je van alle gemakken voorzien.