Digitalk
Image default
Telefonie

Waar moet ik mijn iPhone X laten repareren?

Waar moet ik mijn iPhone X laten repareren?

Ongeveer een kwart van alle Nederlanders is in het bezit van een iPhone. De totale doelgroep van smartphone gebruikers is ongeveer 14 miljoen mensen, maar niet iedereen is in het bezit van een smartphone. Kijkend naar het aantal smartphone bezitters dan spreken we over ongeveer 11 miljoen smartphone gebruikers. Als een kwart daarvan dus een iPhone bezit dan blijven er ongeveer 3 miljoen mensen over die een Apple iPhone bezitten.

Ongeveer 10% van de smartphone bezitters heeft een kapot scherm en laat dit niet repareren. Simpel gerekend met de bovenstaande cijfers komt dit uit op ruim 1 miljoen kapotte smartphone schermen. Er zijn veel telefoonreparatie bedrijfjes welke inspelen op deze markt en concurreren daarbij vooral op prijs. De kwaliteit komt daarbij vaak lager in de pikorde en daarom is het belangrijk om een goede afweging te maken waar je je telefoon laat repareren.

In de regio Breda zit een deskundig telefoon reparatie bedrijf welke de reparaties snel uitvoert waarbij de kwaliteit het belangrijkste vertrekpunt is. Een uniek eigenschap van dit bedrijf is dat zij iPhones- en Samsung smartphones ook op locatie repareren. Je kunt zelf bepalen waar jouw telefoon gerepareerd wordt. Ga je ongeveer 30 minuten boodschappen doen? Dan repareert dit bedrijf jouw telefoon zelfs op het parkeerterrein van de lokale supermarkt in een speciaal ingerichte telefoon reparatie bus.

De vijf meest uitgevoerde smartphone reparaties zijn:

  • Scherm reparatie

Een gebarsten scherm is veruit de meest voorkomende schade bij iPhones en Samsung. Ook Huawei blijft hier uiteraard niet in achter. Dit probleem ontstaat voornamelijk als gevolg van het laten vallen van de smartphone.

  • Waterschade herstellen

Waterschade is altijd een unieke reparatie. Je weet namelijk nooit welke schade er allemaal is ontstaan in het apparaat. Het is op voorhand dus nooit met zekerheid te zeggen dat deze vorm van schade gerepareerd kan worden. Daarom is het altijd verstandig om onderzoekskosten af te spreken met een reparatiebedrijf.

  • Glas vervangen

De achterkant van sommige smartphones is van glas. Bij een val van het toestel ontstaat er dan vaak lelijke schade op de achterkant van het toestel. Deze is eigenlijk bijna altijd wel te repareren. Helaas zijn er ook gevallen waarin de schade dusdanig de behuizing heeft beschadigd dat deze ook de hardware aan de binnenkant heeft beschadigd.

  • Batterij vervangen

Na verloop van tijd gaan de batterijen van onze smartphones verslijten. Dit merk je vaak aan een korte levensduur nadat je toestel 100% was opgeladen. De batterij gaan simpelweg minder lang mee. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de batterij na enige tijd opzwelt en schade aanricht aan je scherm of andere hardware aan de binnenkant van het toestel.

  • Software reparaties

Software reparaties zijn vaak standaard reparaties waarbij eigenlijk een telefoon wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen door de software opnieuw op het toestel te plaatsen. Goede reparatiebedrijven raden je altijd aan eerst een goede back-up te maken van al de gegevens.

https://www.telefoonreparatiebus.nl/iphone-reparatie-breda