Digitalk
Image default
Sport

Interessante feiten over voetbal.

vergoeding trainer voetbal

Voetbal is een interessant, opwindend en geliefd spel bij miljoenen fans.

 • Het voetbalgezang “Ole-Ole-Ole”, bij iedereen bekend, komt uit Spanje. Het woord “Ole” werd getransformeerd van het woord “Allah”. De Arabieren, die Spanje in de VIIIe eeuw veroverden, spraken dit woord uit tijdens gebeden. Sindsdien wordt het woord “Ole” geroepen tijdens stierengevechten en tijdens flamencodansen.
 • Wembley Football Stadium in Engeland is alleen voor wedstrijden en training is verboden.
 • Voetbal is officieel verboden in zes landen, waaronder Afghanistan, Kampuchea en Groenland.
 • Brazilië is het enige land dat heeft deelgenomen aan het hele WK.
 • Het snelste doelpunt in de voetbalgeschiedenis werd gescoord tijdens de wedstrijd van 1995 tussen Adelaide City en Sydney United. 3,67 seconden na de start van de wedstrijd schoot de Australiër Damien Morey van Adelaide City de bal in het doel van de tegenstander.
 • In Amerika, in de staat Utah, is Europees voetbal toegestaan, op voorwaarde dat het veld zich niet dichter dan 2,5 kilometer van de kerk bevindt. Voor American football, golf en honkbal is deze afstand echter slechts 0,5 mijl.
 • Het is bekend dat de Britten fervente voetbalfans zijn die onder de indruk zijn van hun voetbalclubs en voor wie ze bereid zijn veel te doen. Maar het blijkt dat de jaarlijkse schade aan particuliere en openbare eigendommen veroorzaakt door Engelse voetbalfans wordt geschat op veertig miljoen pond.
 • Eind jaren 50 werd een soort record gevestigd door de doelman van het jeugdteam Djurgarden (Stockholm), die in een van de wedstrijden die zijn team won met een score van 18: 0 nooit de bal raakte. Twee schoten uit het doel werden geslagen door de verdediger, die zelf achter de bal aan rende.
 • Tot halverwege de jaren zestig waren vervangingen in het voetbal verboden en als een doelman geblesseerd raakte, zou een veldspeler zijn plaats innemen.
 • Doel van de Eeuw is het doel dat wordt erkend als het beste in de geschiedenis van het WK in een opiniepeiling die tijdens het eerste WK van de 21e eeuw op de FIFA-website is georganiseerd.
 • Het werd gescoord door de Argentijn Diego Maradona in de 54e minuut van de kwartfinales van de FIFA Wereldbeker 1986 tegen Engeland. De wedstrijd vond plaats op 22 juni 1986 in het Azteca Stadium in Mexico-Stad. Het doelpunt van de eeuw voltooide Maradona’s briljante doorbraak in het Engelse strafschopgebied, waarin hij zes spelers versloeg, inclusief de doelman. Slechts drie minuten eerder had Maradona een uiterst controversieel doelpunt gescoord, de “handen van God”.
 • Diego Maradona heeft geen grote bedragen aan belastingen betaald sinds hij voor Napoli speelde, nu is dit bedrag bijna $ 40 miljoen. Als Maradona in Italië is, loopt hij daarom altijd het risico dingen te verliezen. In 2006 nam de Italiaanse politie een Rolex-horloge van een voetballer in beslag, en in 2009 een oorbel, die vervolgens op een veiling werd verkocht.
 • Op 20 maart 1976 scoorde Aston Villa-speler Chris Nicholl twee doelpunten tegen Leicester City, zowel in het doel van de tegenstander als in zijn eigen doel. De wedstrijd eindigde in 2: 2.
 • Dit was de eerste keer dat een strafschop werd genomen in de Irish Football League.
 • Er zijn twee gevallen bekend waarbij de scheidsrechters zichzelf een rode kaart toonden: Andy Wayne, scheidsrechter van de wedstrijd “Peterborough North End” – “Royal Mail”, en Melvin Sylvester bij de wedstrijd “Southampton Arms” – “Hurstbourne Tarrant British Legion”. De eerste verwijderde zichzelf tijdens de wedstrijd van het veld om een ​​conflict met de doelverdediger te vermijden, en de tweede – voor een handgemeen met de speler.
 • In de Spaanse stad Fuente ontving het lokale team de Gonsha-spelers. Enkele minuten gingen voorbij en de gasten gingen voor met de score 2: 0. En plotseling verschijnt er een boze stier op het veld, alsof hij zich in een stierenvechtarena bevindt, dan nog een, een derde. Spelers en scheidsrechters, die niet over de vaardigheden van een matador beschikten, haastten zich verspreid. Het publiek volgde zijn voorbeeld.
 • De rechter, die amper tijd had om zich in de kleedkamer te verstoppen, keek voorzichtig uit het raam: de stieren renden nog over het veld. De wedstrijd moest worden afgelast. Al snel werd duidelijk dat de stieren, voorbereid op het stierengevecht, werden vrijgelaten door een fervent fan van de plaatselijke club, om zo een groot verlies voor zijn team te voorkomen.
 • In de Griekse kampioenswedstrijd van 1978 ontving Ethnikos PAOK. Nadat ze de partituur hadden geopend, deelden de gasten, die naar de bank renden, gewelddadig vreugde met de bewoners, zonder aandacht te schenken aan het voorstel van de rechter om de vergadering voort te zetten. Zonder er twee keer over na te denken, vertrokken de Ethnikos-spelers, bij afwezigheid van rivalen, vanuit het centrum, gingen vrij naar hun doel en brachten de score gelijk.
 • De nederlaag van het nationale voetbalelftal van Honduras tegen het nationale team van El Salvador in de play-offs van de WK-kwalificatiewedstrijd van 1969 was de directe oorzaak van de zesdaagse oorlog tussen deze landen.
 • De 11-meter-trap op het doel van de tegenstander is genoemd naar de Ierse voetbalregelexpert John Penalty, die in 1891 suggereerde dat het verdedigende team binnen zijn strafschopgebied een dergelijke trap zou toekennen voor gemeen spel of handbal.
 • De bestuurder van de sneltrein Boekarest-Belgrado wist pas op het laatste moment een aanrijding met een man die languit op de rails lag te vermijden. Een wanhopige waaghals bleek een voetbalfan uit Joegoslavië Radanovic te zijn. Hij stopte de trein om niet te laat te komen voor een voetbalwedstrijd in Belgrado.
 • In het stadion van Buenos Aires werd ooit een experiment opgezet met als doel de superioriteit van alleenstaande voetballers ten opzichte van getrouwde spelers te bewijzen. Alles verliep rustig tot de strafschoppen aan de poorten van het getrouwde stel. Toen de strafschop werd gerealiseerd,… sprongen de vrouwen het veld op. Ze sloegen de rechter en kenden de overwinning toe aan hun echtgenoten. Om problemen te voorkomen, protesteerden de vrijgezellen niet. Het experiment is mislukt.
 • De langste voetbalwedstrijd werd gespeeld op 1-3 augustus 1981 door twee Ierse teams bij de Callinafersey Football Club in Kerry. De winnaar werd pas bekendgemaakt na … 65 uur en 1 minuut.
 • In 1959, in de stad Gelsenkirchen (Duitsland), regelde het stadionadministratie per ongeluk voetbal- en handbalwedstrijden tegelijkertijd. De atleten wilden het recht om de wedstrijd te organiseren niet opgeven. Om deze reden werden de wedstrijden gelijktijdig gespeeld en werden 4 teams en 2 ballen tegelijkertijd op het veld gespeeld! De wedstrijden zijn succesvol afgerond.
 • Een Braziliaanse voetbalverdediger genaamd Pinheiro heeft het record voor eigen doelpunten. In slechts één seizoen scoorden ze 10 doelpunten in eigen doel.
 • Nadat hij naar de aanval was overgeplaatst, wist Pinheiro in de eerste wedstrijd een doelpunt in eigen doel te scoren. Op zijn 25e verjaardag gaven zijn kameraden hem een ​​geschenk: een kompas met een gegraveerde inscriptie: “Onthoud aan welke kant de vijand staat.”
 • De beroemde muzikant Julio Iglesias was in zijn jeugd een voetbaldoelman en speelde zelfs voor Real Madrid. Maar zijn voetbalcarrière eindigde op 20-jarige leeftijd – hij kreeg een auto-ongeluk en moest bijna drie jaar in het ziekenhuis blijven. Julio Iglesias was verlamd, alleen zijn handen werkten. In het ziekenhuis leerde hij gitaar spelen en werd later een beroemde muzikant!
 • Kort voor het WK van 1966 in Engeland werd zijn belangrijkste trofee gestolen van een openbare vertoning. De politie en Scotland Yard waren bij de zoektocht betrokken, maar ze vonden de beker zeven dagen later in de struiken van een van de Londense tuinen dankzij een hond genaamd Pickles, die daar met de eigenaar liep. Na het winnen van het Engelse nationale teamkampioenschap, werd de hond uitgenodigd voor een banket en kreeg hij het recht om de borden van de spelers te likken.
 • Het Braziliaanse voetbalteam Kakova, dat goede resultaten boekte, werd op last van de minister van Binnenlandse Zaken onverwacht ontbonden. Feit is dat het team voornamelijk uit politieagenten bestond, en tijdens de wedstrijden met zijn deelname kwamen hele “outfits” van fans in politie-uniformen aan in het stadion. Een bacchanaal van misdaad begon in de stad. Maar de volgorde op de tribunes was voorbeeldig.
 • Chris Nicoll, Aston Villa-speler, slaagde er op 20 maart 1976 in een wedstrijd tegen Leicester City in om 2 goals te scoren in zijn eigen doel en dat van de tegenstander. Het resultaat van de wedstrijd is 2: 2!
 • De oudste speler in de Engelse Premier League was John Burridge. In 1955 speelde hij voor Manchester City op 43 jaar en 5 maanden. Tijdens zijn lange carrière speelde hij voor 26 verschillende clubs.
 • Eind jaren 50, in de Italiaanse stad Siena, besloten de voetbalscheidsrechters zelf te gaan spelen. We vormden twee teams, gingen het veld op en de wedstrijd begon. Alles ging goed totdat een bal in het doel van een van de teams werd gescoord. Het was toen dat alle 22 spelers, die allemaal van dienst waren, heel goed wisten en wisten hoe ze de regels moesten interpreteren, hun zaak begonnen te bewijzen. Woord voor woord, en het kwam tot zo’n gevecht dat de politie moest ingrijpen.
 • In Brazilië blies de wind tijdens een voetbalwedstrijd ineens verschillende parachutisten het voetbalveld op. Een parachutist landde op de doelman net op het moment dat de doelman balbezit wilde krijgen. De bal was in het doel en de scheidsrechter telde het doel, ondanks talrijke protesten van het geblesseerde team, en verklaarde dit feit als de tussenkomst van hogere krachten.
 • De Duitse doelman Lutz Pfannenstil was de enige ter wereld die in alle zes de continentale FIFA-confederaties speelde, en in 2001 zat hij in een gevangenis in Singapore voor matchfixing.
 • Eind jaren ’70 toonde scheidsrechter Gonzalez 26 rode kaarten in een wedstrijd tussen Mexicaanse teams. Nadat verschillende spelers waren weggestuurd voor ruw spel, haastten beide teams zich om erachter te komen wie gelijk had. Toen het debat veranderde in een algemene vechtpartij, moesten alle spelers worden verwijderd. De coaches die het veld op renden, ondergingen hetzelfde lot en werden van het veld geëscorteerd.
 • David Beckham, de Engelse ster van het wereldvoetbal, werd in 2002 een trendsetter met zijn beroemde Mohawk-kapsel. Dit kapsel is uitgeroepen tot het meest memorabele in de sportwereld.
 • Mist is een echte aanval op het Engelse voetbal. Het komt voor dat het hele veld en de tribunes zijn gehuld in een ondoordringbare sluier van mist. Aanvaller George Odz zei na een van deze wedstrijden, die eindigde met een score van 3: 3: “Ik herinner me precies dat ik vijf doelpunten heb gescoord, maar ik weet niet welk doelpunt.” Bovendien ontdekte de scheidsrechter aan het einde van de wedstrijd dat voor elk team 18 mensen speelden.
 • De verdediger Mazzia, die halverwege de jaren 60 speelde voor de Italiaanse club “Brescia”, is een soort recordhouder. Op de 38ste seconde van de ontmoeting met het Mantova-team scoorde hij de bal in zijn eigen doel en creëerde zo het snelste eigen doelpunt.
 • Tijdens de wedstrijd adviseerde de Italiaanse doelman Grosso de scheidsrechter om een ​​bril te dragen, waarvoor hij werd weggestuurd. Tijdens het onderzoek naar dit incident bleek Grosso de eigenaar te zijn van een optiekwinkel en heeft de scheidsrechter een echt slecht zicht. In dit opzicht, de woorden van de doelverdediger gericht aan de scheidsrechter, beschouwde de tuchtcommissie niet als een belediging, maar als nuttig en zeer rationeel advies. Uiteindelijk werd de doelman vergeven en kocht de rechter een bril in zijn winkel.
 • Tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd in het Italiaanse Asti pakte de spits van het lokale team Maschio de bal, die de bal miste. Zo erg zelfs dat hij zijn been ernstig verwondde. Toen ze de grond onderzochten, vonden ze een skelet, dat een waardevolle historische vondst bleek te zijn. Maskio ontving een geldprijs en een badge “voor de drive voor archeologisch onderzoek.”
 • Dit gebeurde begin jaren 60 na een voetbalwedstrijd in Porto Alegre (Brazilië). Opgewonden toeschouwers sprongen het veld van het stadion op en gingen naar de scheidsrechter. De bange scheidsrechter ging met al zijn macht de kleedkamer in. Zonder voor dit obstakel te stoppen, braken de ventilatoren de deur in. De rechter zat ineengedoken in een hoek en wachtte in een half flauwe toestand een vreselijk lot. Het bleek echter dat het publiek hem gewoon wilde bedanken voor de uitstekende scheidsrechter.
 • Een geluidsrecord in het stadion werd opgenomen in de finale van de Engelse League Cup 2005. Nadat Liverpool-speler Riise had gescoord tegen Chelsea London, schreeuwden de fans van Merseyside met 130,7 decibel. De prestatie is opgenomen in het Guinness Book. Het vorige record was 128,74 decibel en werd in 2000 gevestigd bij de wedstrijd van de Amerikaanse club Denver Broncos.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html