Digitalk
Image default
Sport

Beste kettlebell kopen

Waar kan jij de beste kettlebell kopen? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Ze willen de juiste kettlebell uitkiezen. Het probleem is echter: er is zoveel keus! Daarnaast weet je eigenlijk ook niet waar je op moet letten met het kopen van een kettlebell. Dus, voor jou heet de kettlebell sportschool inzichtelijk gemaakt waarop je moet letten als je een kettlebell gaat kopen.

De complete top 10 lijst is daarboven te zien als je klikt op de link. Maar hier ga ik je alvast helpen en stiekem de kenmerken waar je op moet letten verraden (psssst).

Het eerste is het handvat van de kettlebell. Als je een kettlebell koopt is dit het allerbelangrijkst. Kettlebells kopen doe je niet als ze een slecht handvat hebben. Het handvat moet breed genoeg zijn, ergonomisch, het liefst geen ‘rand’ hebben (wat wel eens voorkomt bij gietijzeren kettlebells) en toch grip bieden. Stel je voor: je kettlebell glijd uit je hand bij het doen van een oefening, shit!

Na het handvat is het materiaal belangrijk. Gietijzeren kettlebell zijn doorgaans goedkoop, maar moet je niet hebben als je thuis gaat trainen onder een harde vloer. Dan gaat het flink krassen.

Neoprene kettlebells / kettlebells met een coating voorkomen dit doordat ze een rubberen buitenkant hebben over de vaak stale binnenkant. Kettlebells van plastic vallen eigenlijk ook onder deze categorie omdat ze ook ‘zacht’ zijn. Dit biedt net wat meer comfortabelheid.

De vorm is hiernaast belangrijk. Zo heb je competitie kettlebells, die zijn constant in vorm. Deze worden gebruikt bij… competities. De echte experts en pro’s trainen met deze kettlebells. We raden competitie kettlebells kopen aan! Ze zijn wel wat duurder, maar het voordeel van de constante vorm is dat wanneer je wisselt van gewicht je precies dezelfde techniek en vorm van de oefening kan toepassen, zonder het ook maar een beetje te hoeven veranderen.

Er zijn ook verstelbare kettlebells bestelbaar. Zo heeft focus fitness een kettlebell die je kunt verstellen waarmee je eigenlijk 7 kettlebells in 1 hebt. De gewichten variëren zo tussen de 3 en 18 kg. Enorm handig. Dit bespaart je geld als rond de 12kg je max is. Dan kun je nog wel even vooruit als je de verstelbare kettlebell koopt van focus fitness. Als je hoger dan dat al traint, dan wordt het nogal duur, aangezien deze kettlebell ongeveer 2-3 keer de prijs is van een normale kettlebell. Je moet dus wel echt goed gebruik kunnen maken van al die verschillende kettlebell gewichten. Zie het als een investering.

Het is sowieso een goede investering, want het is je gezondheid. Extra jaren van je leven en meer energie, klinkt in mijn oren niet slecht.

Dus, kettlebells kopen doe je aan de hand van de top 10 lijst van de kettlebell sportschool. Veel fitness en sport plezier!