Digitalk
Image default
Alarmsysteem

De beste tips & tricks om inbrekers buiten te houden

De beste tips & tricks om inbrekers buiten te houden

Er wordt geschat dat er in elke 15 seconden in Nederland een woninginbraak plaatsvindt. Dat betekent dat gedurende de 10 minuten die je nodig hebt om dit artikel te lezen, er in ongeveer 40 huizen is ingebroken. 

Dat is een verbazingwekkende statistiek. Je moet je veiligheid van je huis (zichtbaar) verbeteren om je huis onaantrekkelijk te maken voor potentiële dieven. Zie huisveiligheid als een ui: er moeten veel lagen zijn, en het afpellen van elke laag moet moeilijk genoeg zijn om een ​​inbreker te laten huilen. Ze zullen vervolgens vluchten om een gemakkelijker doelwit te vinden.
 

8 Afschrikmiddelen die werken:

Het hebben van zichtbare raam- en deursloten

Inbrekers komen via de deur of het raam in uw woning binnen, dus een eerste afschrikmiddel zoals zichtbare (en stevige) sloten is een stap in de richting van veiligheid. Wees niet zuinig met uw sloten. Uw lokale slotenmaker kan de sterkste, beste sloten voor uw huis aanbevelen. 

Uw deuren vergrendelen

Dit is zo, zo eenvoudig maar veel mensen falen om hun deuren te sluiten. Doe het altijd op slot als u weggaat, maar houd de deuren ook op slot als je thuis bent – en vooral ’s nachts. Als u op een mooie dag afgeschermde deuren en ramen open wilt laten, is dat geen probleem; er zijn ook goede sloten voor stevige schermen. En als we het hebben over sloten, moeten alle deuren nachtsloten hebben en patio / schuifdeuren speciale anti-invoerinrichtingen hebben om verwijdering uit hun frames te voorkomen.

 Een huisveiligheidscontrole krijgen

Uw lokale politiebureau biedt waarschijnlijk een onderbenutte maar onschatbare openbare dienst: controles van de huisveiligheid. Bel de politie of ze langs komen voor een veiligheidscontrole. Ze lopen binnen en buiten je huis en stellen verbeterpunten voor. Doe dit uiteraard niet via het alarmnummer 112, maar benader uw lokale politiebureau via het plaatselijke telefoonnummer. 

Een huisbeveiligingssysteem installeren

Een alarmsysteem voor thuis is een van de beste manieren om te voorkomen dat inbrekers zich op uw huis richten. Er zijn verschillende systemen en extra’s beschikbaar, van een standaard alarmsirene tot een fort. Neem de maximale bescherming die u zich kunt veroorloven. Zorg ervoor dat uw gecontroleerde thuisbeveiligingsbedrijf een snelle responstijd heeft en overweeg of u wilt dat de politie automatisch op de hoogte wordt gebracht van een alarmgebeurtenis.

 Het installeren van beveiligingscamera’s

De beste verdediging is een goede overtreding. Zet inbrekers op de verdediging door hun bewegingen te registreren. Je hebt indoor en / of outdoor beveiligingscamera’s met nachtzicht en een behoorlijke harde schijf nodig om een ​​paar dagen aan video op te nemen. Als je het echte ding niet kunt betalen, kunnen nep-camera’s ook als een goed afschrikmiddel werken; zorg ervoor dat het kwaliteit namaakproducten zijn en geen goedkoop plastic dat dieven gemakkelijk kunnen herkennen als dummy’s.

Door beweging geactiveerde lichten ontvangen

Verlicht een schaduwrijk deel van uw huis en toegangspunten met bewegingsgeactiveerde schijnwerpers. Dat klopt, schijnwerpers. Als een licht aangaat, wilt u een breed weergavegebied.

Sterke deuren installeren

Bijna 70% van de inbrekers komt via een deur binnen. Installeer dikke, massieve houten deuren die moeilijk kunnen worden ingetrokken. Als uw deuren een raam hebben, installeert u een secundair vloerslot, zodat een inbreker na het breken van het deurraam niet naar beneden kan reiken om uw deur te ontgrendelen en in uw huis te walsen. Installeer verborgen versteviging in het deurkozijn.

Uw waardevolle spullen in een veilige kluis bewaren

In het geval dat een dief uw perimeterbeveiliging schendt, laat u uw kostbaarste waardevolle spullen veilig vastzetten in een brandveilige kluis. Schroef de kluis op de grond, anders kan een sterke inbreker hem eruit tillen.

 

5 Afschrikmiddelen die niet werken:

 

Duidelijke letters van de naam van uw alarmbedrijf

Dit is een veel gemaakte fout. Veel mensen denken dat het communiceren van de naam van het alarmbedrijf inbrekers afschrikt. Dat doet het echter niet. Integendeel, je geeft inbrekers direct informatie over het type alarmsysteem. In plaats van ze af te schrikken, geef je ze nu de eerste gratis informatie die ze nodig hebben om uw systeem te omzeilen. Plaats in plaats daarvan alleen algemene alarm- of bewakingssignalen.

Kostbaarheden verbergen in de slaapkamer

Professionele dieven (en zelfs ervaren amateurs) weten dat de meeste mensen hun waardevolle spullen in de slaapkamer opbergen. Wees niet die persoon. Wees creatief met je schuilplaatsen en verspreid je waardevolle spullen over verschillende verborgen gaten.

De lichten aan laten

Het continu aan laten branden van de lichten betekent voor inbrekers hetzelfde als “we zijn niet thuis”. Installeer in plaats daarvan timers die uw lichten in de loop van de dag in- en uitschakelen, alsof u echt thuis bent.

Post niet meer laten bezorgen

Professionele inbrekers monitoren maandenlang uw huis om uw gewoontes te leren kennen. Als uw plotseling een gewoonte veranderd – zoals het tijdelijk afzeggen van de post – dan zal dit de inbreker opvallen en dit direct als een signaal zien dat u de stad uit bent. 

Een grote hond nemen

Grote honden kunnen er eng uitzien, maar wat je echt wilt, is een kleinere hond die een enorme herrie kan maken (lees: ongecontroleerd blaffen en moeilijk te kalmeren) zodra een ongewenst persoon zich bij de deur of het raam begeeft. Een alarm op vier poten.

 

Bent u niet helemaal zeker van de manier waarop u uw beveiliging momenteel heeft ingeregeld of wilt u er een professioneel licht over laten schijnen. Wij van slotenmaker Den Haag geven u graag advies en helpen u waar nodig verder met het veilig maken van uw huis. Niet wonend in regio Den Haag? Geen probleem, want slotenmaker Den Haag maakt deel uit van het overkoepelende Lock Secure, waardoor wij in staat zijn om u 24-uur per dag van dienst te zijn door heel Nederland, in geval van nood.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag