Digitalk
Image default
Entertainment

Het klimaat

De tweede kamer is druk aan het discussiëren over het klimaatakkoord. De afgelopen jaren is niet alleen tot de politiek, maar tot alle mensen in Nederland doorgedrongen dat je naar het klimaat moeten kijken. We kunnen het niet langer meer bestempelen als onbelangrijk en iets voor de toekomst, want er moet nu verandering komen. We moeten nu iets doen, om er voor te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen later ook nog prettig op deze aardbol kunnen rondlopen.

De debatten zullen nog wel een tijdje door gaan en zoals dat gaat in de politiek, duurt het waarschijnlijk nog jaren voordat er werkelijk iets gaat gebeuren. Maar gelukkig kun je zelf wel eerder aan de slag gaan. Waarom eigenlijk niet vandaag?

Het is op het moment er koud buiten en dat betekent dat de verwarmingen in de huizen weer aardig hard gestookt worden. We willen natuurlijk niet in de kou zitten, maar we moeten ook beseffen dat de meeste huizen nog op gas verwarmd worden. Dit gas raakt langzaam op en is schadelijk voor het milieu. We moeten er daarom zuinig mee omgaan. Wordt je huis verwarmd door gas? Probeer dan eerst een dikke trui aan te trekken voordat je de verwarming aan zet en kijk of er opties zijn om je huis beter te isoleren, zodat de warmte beter binnen blijft en de kou buiten blijft.

Wat nog beter is, is overstappen op je huis verwarmen zonder gas. Dan hoef je je niet meer schuldig te voelen als je de verwarming wat hoger zet. Je stapt dan over naar een warmtepomp. Deze pomp maakt geen gebruik van gas, maar van warmte uit de buitenlucht. Dit is een gratis bron, want deze buitenlucht is er toch al, of we er nu gebruik van maken of niet. Veel nieuwbouwhuizen hebben de optie om een warmtepomp in het huis te laten zetten, dus als je een nieuwbouwhuis koopt, is het een goede keuze om een warmtepomp te nemen.

https://techneco.nl/