Digitalk
Image default
Entertainment

Wat is een OLED-TV?

Hoe vindt u de juiste OLED TV voor uw persoonlijke behoeften?

Nadat we voor u een overzicht van de belangrijkste uitrustingskenmerken hebben samengesteld, moet u nu nagaan welk model voor u het meest geschikt is. Om deze vraag te beantwoorden, is het een goed idee om de grootte van de ruimte te evalueren en ook te controleren voor welke functies u uw televisie bijzonder vaak gebruikt.

OLED-TV’s voor vrij kleine woonkamers

Als de woonkamer vrij klein is en de afstand tussen de bank en de OLED TV is slechts 2 m, dan moet u ervoor zorgen dat het scherm niet te groot is. De juiste afstand tot het scherm speelt een centrale rol. Als u ook veel belang hecht aan het bioscoopgevoel, dan moet u vertrouwen op een gebogen OLED TV, die voor een kleine meerprijs voor u beschikbaar is.

OLED-tv’s voor thuisbioscopen

Sony OLED-TVIn zo’n geval is een gebogen model met OLED-technologie bijna verplicht. Vergeet ook niet dat u direct profiteert van de nieuwste technologie, die over een paar jaar standaard beschikbaar zal zijn. U moet ook kiezen voor een model dat groot genoeg is als u voldoende ruimte heeft. In principe moet u nooit te dicht bij uw TV zitten om de individuele pixels te kunnen waarnemen. Bij televisietoestellen met een beeldschermdiagonaal van 65 inch moet u erop letten dat de afstand van de zitting ten minste 3 meter bedraagt.

OLED TV’s voor echte gamers

Als je regelmatig met de Sony Playstation of Microsoft Xbox speelt, is een goed uitgeruste OLED TV echt geweldig voor je. Op deze manier profiteert u van een beter contrast en van de geoptimaliseerde weergave van snelle beeldwijzigingen, wat vooral populair is bij spelers die bijzonder actief zijn.

De fabrikanten van OLED TV’s hebben reeds erkend dat gaming voor veel consumenten een centrale hobby is geworden. Als gevolg daarvan integreren sommige merken een speciale spelmodus die het beeld optimaal in lijn brengt met het scherm voor gaming. Dus als u uw OLED TV vaak gebruikt om te gamen, onthoud dan dat deze optie beschikbaar is voor de schermmodus.

Meer tips voor een optimaal bioscoopgevoel
Controleer eerst of u een bronmateriaal gebruikt dat beschikbaar is in de maximale resolutie. Zelfs de hierboven genoemde schaalvergroting zal er nooit voor zorgen dat u de beste schermkwaliteit krijgt. Het is ook aan te raden om te zorgen voor een goede LED-verlichting, vooral in donkere ruimtes. Het door Philips geïntegreerde Ambilight verdient in dit verband speciale vermelding.

LG OLEDA aantal extra geluidssystemen zijn ook zeer interessant, omdat ze zorgen voor een ruimtelijk geluid. Dit is vooral belangrijk voor films, maar ook voor gaming en zorgt ervoor dat u zich kunt onderdompelen in een andere wereld. Hetzelfde geldt voor een gebogen display. Deze displaytechnologie ondersteunt een dergelijke positieve indruk, vooral met OLED TV’s.

Een goede wandmontage is ook zeer aan te bevelen. Dit is vooral het geval als u uw televisie wilt kantelen en individueel in de kamer wilt uitlijnen. Voor minder dan 50 euro kunt u aanbevolen muurbeugels krijgen die eenvoudig te installeren zijn en een veilige bevestiging van uw TV garanderen.

 

 

https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/