Digitalk
Image default
Woningen

ONTWERPTRENDS

huis te huur

Voordat we aan het verhaal begonnen over de laatste trends in interieurontwerp die we op designtentoonstellingen konden observeren, een kleine lyrische uitweiding.

Alleen al de woorden “Be IN” of “NOT be in trend” verwarren ons erg, omdat trends niet zo werken. Er is geen specifieke datum of “X-dag” waarna alles wat eraan voorafging plotseling ouderwets en ouderwets wordt. Veel interieurtrends dwalen van het ene jaar naar het andere en blijven jarenlang op het hoogtepunt van populariteit. Dit was in feite de reden om dit artikel te schrijven, want talloze zinnen uit de categorie “Het hok is tenslotte al uit de mode” of “Waarom de kleur in donkerturkoois schilderen, omdat het in de trend was in 2019” zijn behoorlijk beu. Of andersom, als je het artikel “Lila als kleur van het jaar 2019 in interieurdesign” weer eens leest, denk je onwillekeurig: “Wacht even, staat hij niet op alle trendlijsten sinds 2017?” Als ik het over trends in interieurontwerp heb, wil ik daarom niet de aandacht vestigen op wereldwijde trends, maar op kleine elementen of kenmerken die ons hebben verrast / verrukt / bewonderd.

Trends in interieurontwerp: de terugkeer van beige

We horen vaak dat grijs niet meer in de trend is. Alleen om de een of andere reden is het nog steeds aanwezig in de projecten van toonaangevende interieurontwerpers. En klanten die voor complexe reparaties bij ons komen, kiezen steeds vaker grijstinten voor de wanden. Maar laten we het erover eens zijn dat grijs al heel lang als achtergrond wordt gebruikt en laten we proberen te zien wat deze kleur zal vervangen.

En naast grijs, beige, of beter gezegd, complexe beige tinten: mokka, champagne, creme brulee, verschijnt vandaag op het toneel. Kortom, als u de juiste beige achtergrond kiest, moet u weggaan van “geelheid” naar een warmer of grijsachtig beige, wat de achtergrond zachtheid geeft en tegelijkertijd volledig neutraal blijft.

De volgende trend in interieurontwerp past alleen bij de meest gewaagde: het gebruik van perzik op een groot gebied van muren, plafonds, werkbladen, keukens. Deze kleur verfrist zelfs het donkerste interieur onmiddellijk en is een zelfstandig accent. Deze ontwerpoptie is perfect als je ziel om donkere tinten vraagt, maar je bent bang dat het te somber zal zijn – de perzik zal daarentegen spelen. Of als er oude meubels zijn die een beetje naar buiten moeten worden geslagen om ze er frisser en vreugdevoller uit te laten zien.

Als perzik jouw favoriet is, maar je bent nog niet klaar om de hele muur in deze kleur te schilderen, dan kan je deze gedoseerd gebruiken in de aankleding van de keuken, badkamer of als decor.

Trends in interieurdesign: warm wit op zijn hoogtepunt

Een andere populaire kleur is warm wit. Bovendien is deze trend soepel overgegaan van trends in kleding naar trends in interieurontwerp. We zijn steeds meer getuige van een verschuiving van puur wit, dat zo kenmerkend is voor Scandinavische interieurs, naar warm wit van totaal verschillende kalibers. Nogmaals, de belangrijkste taak van dergelijke tinten is om warmte en comfort aan de kamer toe te voegen. De verfcollectie van Farrow & Ball kent honderden variaties in het gebruik van warm wit in interieurs, die allemaal op hun eigen manier charmant zijn. In feite is het eigenlijk niet helemaal beige, maar eerder een gewit beige, dat mooi contrasteert met vergelijkbare, maar donkere kleuren, maar ook met een wit plafond, plinten en lijstlijsten.

Trends in interieurontwerp: een terugkeer naar de jaren 70

In 2019 zei alleen de luie niet dat we in interieurontwerp snel de jaren 70 naderen. Deze trend is terug te zien in meubels, keramische tegels en sanitair. En het lijkt erop dat deze trend na verloop van tijd alleen maar sterker zal worden. Tegelijkertijd reageert de consument toch met enige voorzichtigheid op dit soort trends – de interieurs van de jaren 70 lijken te veel op die van ons uit de jaren 90: vierkante kleine tegels, terrazzovloeren, muurverf die het plafond niet bereikt, of omgekeerd, het plafond, beschilderd met een oproep aan de muur en natuurlijk versleten tapijten. Dit alles is pijnlijk, eng en “smakeloos” voor ons. Sommige elementen zijn echter nog steeds de moeite waard om over te nemen. Bijvoorbeeld de neiging van ontwerpers om minimaal te zijn, of de neiging om oude te behouden en te herstellen in plaats van een nieuwe te kopen.

Trends in interieurontwerp: ronde vormen

De volgende trend in interieurontwerp is het gebruik van ronde vormen in meubels, tegels en decoratie. Ronde tafels, ronde banken en banken, ovale spiegels, vierkante gootstenen met afgeronde hoeken – dit alles is stevig verankerd in het werk van toonaangevende ontwerpers. Deze trend wordt tot op zekere hoogte beïnvloed door de Art Deco-stijl en het streven naar rond en verfijnd is een antwoord op de strikte geometrie die al vele jaren populair is. Over het algemeen lijkt deze trend, tegen de achtergrond van het algemene verlangen naar natuur en natuurlijkheid, vrij logisch.

koop woningen

https://be.propenda.com