Digitalk
Image default
Bedrijven

De eerste rijles is altijd spannend

Een spannend moment waar iedereen naar uit kijkt, is natuurlijk zijn of haar eerste rijles. Sommige leerlingen  vinden het heel spannend en weten niet wat ze moeten verwachten, terwijl de andere er juist heel veel zin in hebben en het over zich heen laten komen. Tijdens je eerste rijles bij bijvoorbeeld een rijschool in Den Haag zul je je instructeur leren kennen. Het is belangrijk dat er een goede sfeer in de auto hangt tijdens de rijlessen. Wanneer je je niet op je gemak voelt tijdens de rijlessen kan dit ook je rijstijl beïnvloeden.

 

Een van de belangrijkste dingen tijdens het rijden

Wanneer je al rijles volgt zul je het al gemerkt hebben het kijk werk. Hier wordt enorm goed op gelet en veel met je geoefend. Autorijden bestaat voor bijna 50% uit het kijk werk, als je niet kijkt zul je snel een ongeluk krijgen of iemand aanrijden. Een goede manier om extra te oefenen is wanneer je met iemand mee rijdt. Doe alsof jij achter het stuur zit en kijk zoals je dat zou doen als je echt zou rijden. Gaat de auto rechtsaf slaan, kijken dan ook over je schouder. Bij iedere rijschool zo ook bij een rijschool in Den Haag zullen ze goed letten op het kijk werk.

 

Het theorie examen

Waarschijnlijk is het theorie examen het onderdeel waar iedereen tegen op kijkt die rijles volgt bij bijvoorbeeld een rijschool in Den Haag. Het is algemeen bekend dat het een moeilijke toets is waar je goed voor moet leren. Je hebt mensen die geluk hebben en in een keer slagen, maar er zijn ook genoeg mensen die drie of vier keer doen over het theorie examen. Het slagingspercentage voor het auto theorie examen is 44% en dit is een redelijk laag aantal. Dit betekent dat meer dan de helft niet slaagt voor de theorie toets. Gelukkig kun je de theorie toets zo vaak als het nodig is maken, maar hier betaal je dan ook voor.

https://drivercompany.nl/