Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Optimale productiviteit? Kies voor een hoekbureau!

Thuiswerken op een effectieve manier

Als je thuiswerkt, helpt het zeker mee als je een prettige werkplek hebt. Niets zo hinderlijk en vervelend als constant met je spullen moeten verkassen of je spullen niet op een vaste plek kunnen bewaren. Voor een productieve werkhouding is ruimte onmisbaar. Aan een krap bureautje werken en geen plek hebben om een ordner fatsoenlijk open te slaan met daarnaast schrijfwaren en schrijfgerei, zorgt ervoor dat je met stapeltjes op de grond of vensterbank gaat werken. Hierdoor raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Verder zorgt ruimte van je werkplek ervoor dat je alles georganiseerd kunt houden op je bureau. Hierdoor neemt je productiviteit toe omdat je dingen snel kunt vinden en geconcentreerd aan de slag blijft. Het is prettig als je een postvak hebt met to-do en done. Je zult merken dat het voldoening geeft als het postvak met ‘done’ erop groeit en hoe dit een boost aan je productiviteit geeft. Behalve thuiswerken kan het ook zo zijn dat je ruimte nodig hebt om in alle rust aan je hobby te werken of om je administratie bij te werken. Nog een pluspunt: met meer werkruimte kun je ook twee computerschermen naast elkaar monteren op het bureau. Wat de reden ook is, met een hoekbureau zal je productiviteit en werkplezier stijgen.

Extra opbergruimte creëren

Je kunt extra opberg – of werkruimte creëren door een kast naast het hoekbureau te installeren. In deze kast kun je dan administratie en andere spullen die niet constant op het bureau nodig zijn opbergen. Er zijn hoekbureaus die onder het bureaublad kasten of andere opbergruimte hebben om bijvoorbeeld ordners of een laptop in op te bergen. Het is aan te raden om je laptop of pc aan één kant van het hoekbureau te installeren en de andere kant van het hoekbureau te reserveren voor werkruimte.

Accessoires waarmee een hoekbureau uit te breiden is

Wist je dat er verschillende accessoires zijn om je hoekbureau mee uit te breiden? Zo kun je een stekkerdoos kopen om je telefoon op te laden tijdens het werken, gebruik maken van een cpu houder om je computer in te plaatsen of een monitorarm aanschaffen. Met een monitorarm kun je eenvoudig de hoogte – en diepte van je scherm instellen. En dit geeft je daardoor ook meer werkbladruimte, de monitorvoet staat immers niet meer in de weg. Daarnaast is het ook voor je rug en nek prettig, omdat je pc op ooghoogte komt te staan.

Tips om op te letten bij de aanschaf van een hoekbureau

Het is aan te bevelen om allereerst op de werkhoogte van het hoekbureau te letten. Een te laag of te hoog bureau kan leiden tot lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugpijn of andere spierspanningsklachten. De standaard werkhoogte is 74 – 75 cm, al is het belangrijkste uitgangspunt de eigen lichaamslengte. Ben je langer als gemiddeld? Dan is het aan te bevelen om een hogere werkhoogte aan te houden.

Onze ervaring met hoekbureaus

Ons eigen hoekbureau hebben we op de website www.emob.nl gekocht. De prijzen waren hier over het algemeen vrij scherp, terwijl de levering echt supersnel was (we hadden het bureau na 3 dagen al binnen, terwijl het pakket uit België kwam – en dat in deze bijzondere tijden!). Ook zijn we vriendelijk geholpen door de klantenservice. Een ander belangrijk aspect om hier te kopen, was dat we veel inspiratie konden op doen. In het assortiment hoekbureaus staan op het moment van schrijven ruim 50 modellen. Op de meubelboulevard slaagden we niet, maar hier wel!