Digitalk
Image default
Woningen

Couture-afwerkingen

Kroonlijst

Of het nu gestroomlijnd en eenvoudig is of ingewikkeld en elegant, Crown Molding is een geweldige aanvulling op elke kamer van uw huis. Het kan niet alleen eventuele verschillen tussen de muur en het plafond verbergen, maar het voegt ook een prachtig afgewerkt detail toe dat zeker zal worden opgemerkt.

Kroonlijst wordt gemaakt in een overvloed aan verschillende profielen om uit te kiezen. Wat de algemene stijl van de inrichting van uw huis ook is, u zult er zeker een vinden die het aanvult.

Er is een kroonvormmateriaal dat is gemaakt om in een kamer van elke vorm of maat; er zijn zelfs kroonlijsten die speciaal zijn gemaakt voor gebogen wanden!

Kroonlijsten kunnen je zelfs helpen om lelijke draden die door de kamer lopen te verbergen; holle PVC-kroonlijst kan worden gebruikt om deze draden volledig onopvallend te laten lopen, waardoor het oogpijn wordt geëlimineerd. Dit materiaal is hetzelfde als een PVC vloer.

Cove Molding

Een andere stijl van crown molding met een concaaf profiel. Net als bij traditioneel kroonlijsten, is Cove-lijstwerk ook verkrijgbaar in tal van profielstijlen.

Sierlijst voor verlichting

Sfeer is alles in uw huis, en verlichting is hoe het wordt gecreëerd. Dit is een kroonlijst die speciaal is ontworpen om indirecte verlichting aan uw huis toe te voegen. Het wordt meestal aangetroffen in thuisbioscopen, amusementsruimtes en gerenoveerde kelders, maar er zijn veel voordelen aan het installeren van indirecte verlichting in uw huis. Het verlichten van een kelder kan een uitdaging zijn als er geen toegang is tot voldoende zonlicht. Verander uw kelder in een familiekamer, thuisbioscoop of rec. kamer is gemakkelijker dan ooit. Met stijlvolle vormen en verlichting kan elke ruimte worden getransformeerd in iets dat zowel leuk als ontspannend is. U hoeft zich geen zorgen te maken over schittering op het tv- of computerscherm; indirecte verlichting is een gemakkelijke manier om de sfeer van uw huis te bepalen. Als u aan een thuisbioscoop denkt, is ontspannen en een film kijken met uw gezin gemakkelijk met indirecte verlichting. Je kunt je weg naar de badkamer vinden of die extra bak popcorn pakken zonder de film te verstoren door de hoofdlampen aan te doen.

Stoelrailprofiel

Een klassiek stoelrailprofiel verdeelt een muur horizontaal en wordt meestal gebruikt om te voorkomen dat de rugleuningen van stoelen deuken en de muren beschadigen. Traditioneel zou je het geïnstalleerd vinden in een eetkamer. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt als decoratief accent in veel verschillende stijlen van moderne architectuur en interieurontwerp. Omdat het zich om een hele kamer wikkelt en zelfs in aangrenzende kamers kan stromen, voegt het continuïteit toe aan het huis en bindt alles aan elkaar. Er zijn talloze ontwerpen en stijlen en zelfs materialen die worden gebruikt om stoelrails te maken. Of de inrichting van uw huis nu klassiek, art deco of vintage is.

Basislijsten (ook bekend als plinten)

Basislijsten is een overgangsstuk van lijstwerk van wand naar vloer. Afgezien van het feit dat het esthetisch aantrekkelijk is, dient het basisprofiel als bescherming voor het onderste uiteinde van de muur om gaten en deuken door normaal en scheuren te voorkomen. Het dekt ook de ruimte tussen de muur en de vloer af.

Als je een zwevend/klikslot-vloersysteem installeert, helpt het basisprofiel om die vloer vast te zetten en dekt het de ruimte tot de muur die over was voor uitzetting.

Base Cap Moulding

Basiscaps zijn lijstwerk die bovenop een vierkante randafwerking die het zijn profiel geeft. Bij het kopen en installeren van basisprofielen heb je de mogelijkheid om een plint te kiezen die al een profiel heeft, of een vierkante basisplaat om een dop te laten installeren voor de afgewerkte look. Een van de voordelen van het op deze manier installeren van basisprofielen is dat u het basisprofiel en het schoenprofiel kunt matchen.

Schoenafgietsel

Schoen lijstwerk is een kleiner stuk bekleding dat u op de plinten zult vinden. Meestal variëren de maten van 1/4 “(ook wel kwartrond genoemd), 1/2″ (ook halfrond genoemd), tot 3/4”. Het vormen van schoenen is geen noodzaak zoals het vormen van een basis. Dat gezegd hebbende, wordt schoengieten echter vaak geïnstalleerd wanneer de vloeren erg ongelijk zijn, waardoor er ruimte ontstaat tussen de vloer en het basisprofiel. Het vormt zich veel meer naar de vloer dan de basislijst.

Vaak is het verwijderen van de basislijst niet altijd de beste optie bij het installeren van een nieuwe vloer in een oud huis, vooral wanneer de muren gepleisterd zijn. kan meer schade aanrichten dan het waard is. In dergelijke scenario’s laten we de bestaande basislijst achter, installeren we de vloer en laten we een opening van ten minste 1/4″ tussen de vloer en de basislijst (een vereiste om rekening te houden met uitzettingsruimte om knikken te voorkomen) en installeren dan schoenlijst om de leegte bedekken. Het dient niet alleen als decoratief sierstuk, maar het heeft ook een zeer belangrijk functioneel doel.

Flexibele vormgeving

Flexibele vormgeving, of het nu gaat om schoen, kroon- of basisvorm, is meestal gemaakt van een hars. Het is perfect voor kamers met ronde vormen, trappen, ramen of deuropeningen. Het heeft het vermogen om te contouren en te buigen in tegenstelling tot andere soorten materiaal waarvan lijstwerk is gemaakt, terwijl het kan worden vastgemaakt en vastgezet zoals traditionele lijstwerk.

Binnen raam- en deurkoppen

Toevoegen een rijkdom aan grandeur voor elke kamer, het installeren van raam- en deurkoppen zal zeker de slag gaan. Headers zijn extra lagen trim en/of lijstwerk die boven de bestaande deur- en raambekleding worden geïnstalleerd. Het zijn de ontwerpdetails in de afwerking die een wereld van verschil kunnen maken en de inrichting van uw huis kunnen onderscheiden van de rest. Door aangepaste koppen aan uw deuren en ramen toe te voegen, maakt u een gedurfd statement.

 

https://vloerenbaas.nl