Digitalk
Image default
Muziek

Wat is bachata?

Wat is bachata?

Bachata is een romantisch, sensueel en opzwepend muziekgenre waarbij de mate van fysiek contact varieert per dansstijl. Bachata betekent feestvreugde en het is een combinatie van zowel spaanstalige als caribische muziekstijlen. Wereldwijd bestaan er meerdere varianten. Ben jij opzoek naar de beste dansschool om bachata dansles te nemen? Dan ben je bij dansschool Swing-inn op het juiste adres. Bij deze dansschool krijg je les van een professionele instructeur en dans je op een professionele dansvloer. In dit artikel zal meer worden uitgelegd wat bachata precies inhoudt en welke varianten er zoal bestaan.

De herkomst van bachata

Oorspronkelijk komt bachata muziek uit de Dominicaanse republiek. Het is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw. In eerste instantie werd het amargue genoemd, dit betekent ‘bitterheid. In de jaren negentig ondervond het genre een moderne evolutie. De wat meer armoedige term amargue werd toen vervangen voor bachata.

 

De bachata dans

Bij bachata wordt er gedanst met een partner zonder strakke regels. Bachata staat bekend om het voetenwerk en de speelsnelheid tijdens het dansen. Over het algemeen maak je veel kleine bewegingen met de voeten en daarmee beweeg je dus minder in afstand. In vergelijking met salsa gaat het er bij bachata meer om het ‘speels’ dansen in plaats van het meer draaiende dansen bij salsa. Bachata is in die zin een iets rustigere dans dan salsa.

 

Bachata moderna

Zoals eerder vermeld is er in de jaren 90 het een en ander veranderd rondom bachata. In de moderne vorm die destijds ontwikkeld werd wordt er meer in een zijwaartse beweging gedanst. Aangezien deze stil sterk afwijkt van de originele dansvorm heeft deze vorm al snel zijn eigen naam gekregen: Bachata moderna.

 

Bachata sensual

In de afgelopen decennia is er een andere stijl ontstaan, welke meer circulaire bewegingen en body waves toevoegt. Bij deze stijl wordt er gebruik gemaakt van body isolations en body movements. Net als bij de bachata moderna wordt hier op een langzamere manier gedanst. Vaak zijn deze dansen Engelstalig.

https://www.swing-inn.nl/lessen/bachata-danslessen/