Digitalk
Image default
Zakelijk

Hoe kan het adviesbureau het best verandering krijgen in het onderwijs?

De onderwijssector heeft vele veranderingen moeten doorzetten in de corona periode. Het was niet altijd even makkelijk voor educatieve instanties: alle scholen waren gedwongen om te switchen naar het geven van onderwijs online, volledig. Het percentage in gebruik van virtual team chatting platforms zoals Zoom en Google Meets steeg enorm onder bedrijven en scholen. Voor alle groepen die betrokken waren bij deze situatie (studenten, leraren, professoren, de scholen zelf etc.) was het allemaal even lastig om snel en efficiënt aan te passen.

 

In conclusie, vele scholen zaten met de handen in hun haar. Hoe zorgen we ervoor dat zulke problemen (en soortgelijke) beter opgelost kunnen worden? Wat voor rol kunnen externe partijen, zoals adviesbureau, in dit vraagstuk spelen?

De onderwijssector en de corona crisis

De corona crisis heeft al bewezen dat de werkwijzen die het onderwijs door voerden in het  verleden niet geheel meer van toepassing zijn. Hoewel de meeste scholen weer fysiek open gaan, kiezen vele instanties om ook nog online onderwijs aan te bieden. De combinatie van thuis en leren op locatie is een optie die niet alleen flexibel is, maar ook profijt kan bieden voor alle partijen die betrokken zijn.

 

Zulke mogelijkheden en meerdere problemen of oplossingen zullen overwogen moeten worden en bespreekbaar gemaakt worden. Het is dus belangrijk dat binnen de school zelf discussies worden gehouden op de manier hoe onderwijs wordt aangeboden. Door samenwerkingen tussen andere scholen of de juiste vragen te stellen aan de overheid wordt het steeds beetje bij beetje makkelijker om te komen naar de bevindingen die de toekomst van de onderwijssector zullen helpen.

De rol van adviesbureaus in de onderwijssector

Scholen zijn niet alleen afhankelijk van de partijen binnen hun sector, maar kunnen ook externe partijen inschakelen om meer inzicht te krijgen in het heden en de toekomst. Dit is waar adviesbureaus een rol gaan spelen in de vraagstukken. Een onderwijs adviesbureau kan gericht onderzoek doen en praktische informatie opdoen en op basis hiervan advies te geven aan scholen. Geïnteresseerd om meer over te weten? De website Goed Geschud heeft meer informatie hierover.