Digitalk
Image default
Dienstverlening

Is poedercoaten een duurzame keuze?

Poedercoaten wordt steeds populairder en hier is een belangrijke reden voor. Wanneer u kiest voor poedercoaten in plaats van schilderen, of een andere vergelijkbare afwerking, dan betekent dit dat u een duurzame keuze maakt. Poedercoating behoort tot de meest duurzame afwerkingen voor een verscheidenheid aan oppervlakken. De voordelen van poedercoaten strekken zich uit tot verschillende soorten oppervlakken en het beschermt elk soort grondig voor lange tijd. Hierbij is ook sprake van onderhoudsvriendelijkheid. Poedercoating neemt geen vuil of vocht op, waardoor het eenvoudig te reinigen is. Doordat de aandacht voor duurzaamheid steeds sterker wordt, wordt er ook steeds vaker gekozen voor poedercoaten in plaats van voor schilderen.

Poedercoaten is veel duurzamer dan schilderen

De chemische hechting die optreedt wanneer een poedercoating wordt aangebracht, zorgt voor een veel duurzamere coating dan afwerkingen zoals verf. Het kan machines beschermen, evenals items die dagelijks in huis worden gebruikt. Het is ook bestand tegen vocht en chemicaliën, evenals tegen extreme weersomstandigheden en fysieke impact. Om deze reden is het bestand tegen corrosie en andere tekenen van slijtage, zoals schaafplekken, krassen en spanen in de coating. Poedercoaten bevat daarnaast geen oplosmiddelen, welke wel in verfsoorten aanwezig zijn. Poedercoating is herbruikbaar en kan uitstekend worden gerecycled. Wanneer u zoekt naar een professional in poedercoating, dan kunt u eens nader kennis maken met Hessels Poedercoating in Breda.

Kies uit verschillende soorten poedercoating

Poedercoaten klinkt wellicht standaard, maar is dit zeker niet. Er zijn verschillende soorten coatings die toegepast kunnen worden. Om een optimaal resultaat te bereiken, en de bijbehorende lange levensduur, is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste soort coating. Een ervaren bedrijf, zoals Hessels Poedercoating in Breda, zorgt uiteraard altijd voor de juiste coatings. Zo kunt u altijd profiteren van de best mogelijke afwerking. Wilt u meer informatie, advies of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Breng dan gerust een bezoek aan de website van deze professional.

https://hesselscoating.nl/