Digitalk
Image default
Kinderen

Houten schommels

Zelfs als volwassenen vinden we het nog steeds leuk om te schommelen, dus laat staan kinderen. De schommel is verreweg de beste uitvinding in de speeltuin. Heerlijk rustgevend is het, om heen en weer te schommelen en ondertussen naar de wolken te kijken. Als je op zoek bent naar een goede schommel, dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel beschrijven we de do’s en don’t’s als je een schommel aan wilt schaffen.

Verkrijgbaar in diverse soorten en maten

Schommels vind je in vele soorten en maten. Maar wij adviseren de ouderwetse houten schommel. Plastic schommels kunnen irritatie veroorzaken, en brengen een groter risico op letsel met zich mee. Dit omdat het materiaal licht is. Metalen schommels hebben vaak te kampen met roest, en mocht er een botsing plaats vinden met een klein kind, dan komt metaal erg hard aan. The good old houten schommel geeft de juiste balans, zorgt niet voor irritaties, en gaat lang mee. Daarom vinden wij de houten schommel, de meest geschikte en gebruiksvriendelijke schommel.

Een houten schommel aanschaffen

Als je een houten schommel aan wilt schaffen, is het belangrijk om bepaalde punten extra aandacht te geven, dit zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Ten eerste kijk je naar de ruimte waar je de houten schommel wilt plaatsen. De schommel moet genoeg ruimte hebben aan de voor- en achterzijde, zodat je kind naar hartelust kan schommelen. Ook hou je er rekening mee dat de palen aardig wat ruimte in nemen, dus meet dit goed op. De kwaliteit van het hout is ook belangrijk. Let erop dat het hout dik genoeg is, en het hout goed afgewerkt is. Wat betreft de kettingen, deze kunnen gemaakt zijn van touw of van metaal. Touw is stevig genoeg om voldoende veiligheid te bieden, maar metaal heeft een langere levensduur.