Digitalk
Image default
Kinderen

Fietskrat vs Fietsmand

Je zoekt iets voor je fiets om spullen mee te vervoeren. En nee, het mogen geen fietstassen zijn. Dat wordt dus een fietskrat of fietsmand op je voordrager. Maar welke van de twee heeft meer voordelen? We gaan alle voor en nadelen van fietskratten en fietsmanden eens haarfijn op een rijtje zetten.

Wat is lichter? Een fietskrat of fietsmand?

Dat hangt er een beetje vanaf. Want als je een fietsmand wilt kopen, wat voor een koop je dan? Is dat zo’n rieten mand, zo’n zware bakkersmand of ga je voor een fijnmazig metalen mand. Laatstgenoemde artikel is een stuk lichter in zijn gewicht dan de andere twee. Fietskratten wegen over het algemeen lichter dan fietsmanden. Maar ga jij dus voor een aluminium of metalen fietsmand, dan kan het nog wel eens zo zijn dat die lichter is. En dat fiets natuurlijk makkelijker want die ballast hoef je zelf niet voort te trekken.

Wat is handiger in gebruik? Een fietskrat of fietsmand?

Aangezien een fietskrat echt rechthoekig is, kun je daar waarschijnlijk meer spullen in kwijt. Fietsmanden zijn meestal ovaal, maar de binnenkant is over het algemeen ook kleiner dan een krat. Handig zijn wel die fietsmanden met deksel. Deze houden je spullen enigzins droog tijdens de regen. Er zijn ook fietsmanden met hengsel die je zo aan je stuur hangt en er zo vanaf kunt tillen. Die zijn erg handig voor de boodschappen. Deze vraag verdient dan ook meer een persoonlijk antwoord. Voor de ene persoon kan ruimte handig zijn, de ander is juist geholpen met een deksel.

Wat is goedkoper? Een fietskrat of fietsmand?

Fietskratten zijn goedkoper dan fietsmanden. Ze worden van kunststof gemaakt en dat is nou eenmaal goedkoper dan een fietsmand die gemaakt is van riet of van staal. Bij de productie van de laatste twee genoemde komt veel meer handwerk aan te pas en dat wordt natuurlijk ook doorberekend in de uiteindelijke prijs.

Wat gaat langer mee? Een fietskrat of fietsmand?

Een fietskrat van kunststof gaat langer mee dan een fietsmand van riet. Een aluminium fietsmand kan ook erg lang mee gaan. Stalen fietsmanden gaan als ze vaak en lang buiten staan op den duur roesten. Het fietskratje kan eventueel op lange termijn wel verkleuren. Maar functioneel zal die blijven.

Ben jij er al over uit wat het nu gaat worden? Voor zowel het fietskrat als de fietsmand raden wij je een hele leuke online winkel aan, genaamd: Pimpjefiets.nl. Hier vindt je ook nog heel veel hippe fietsaccessoires.