Digitalk
Image default
Gezondheid

Woonachtig in omgeving Leiden en wil je afvallen?

Veel mensen willen graag op gewicht blijven of juist wat eraf halen. Ook zijn er mensen die juist moeite hebben met aankomen en hebben een (te) laag gewicht. Voor al deze problemen kun je terecht bij een diëtist. Zij kunnen je helpen met adviezen en een plan opstellen die je helpt met je problemen. snel Afvallen in Leiden is belangrijk wanneer je last hebt van overgewicht. Overgewicht kan namelijk resulteren in diabetes type-2, hart- en vaatziekten en vele andere problemen. In Leiden kunnen ze je ook helpen om af te vallen.

Wat is overgewicht?

Wanneer je teveel vet in je lichaam hebt opgeslagen en je hebt een BMI boven de 25 dan spreken we van overgewicht. Bij hele erge overgewicht kom je uit op obesitas. Je krijgt last van overgewicht of obesitas wanneer de hoeveelheid energie (door eten en drinken) langere tijd hoger is dan je lichaam verbruikt. Zo kom je gewicht aan. In Leiden kan een diëtist je helpen met afvallen. Omdat overgewicht je risico’s op bepaalde aandoeningen en kwalen vergroot is het belangrijk om een gezond gewicht na te streven. Ongeveer de helft van de mensen in Nederland boven de 20 jaar heeft last van overgewicht. Bij degene onder de 20 is er ongeveer 10 procent met overgewicht.

Door veranderingen in je levensstijl aan te brengen zoals bewegen en gezond eten kun jij je overgewicht aanpakken. Met een diëtist krijg je hulp om dit probleem aan te pakken. Dit kan dus ook bij jou in de buurt in Leiden. Door jarenlange ervaring kan er een goed advies op maar gegeven worden om je te helpen afvallen. De gezondheidsrisico’s zullen daarmee ook verminderen. Soms komt je aan doordat je veel last hebt van stress, je kunt hierdoor ook meer gaan eten. Ook hierbij kunnen ze je in Leiden ondersteunen tijdens het afvallen.