Digitalk
Image default
Financieel

Hebt u gouden munten te verkopen?

Als u in bezit bent van gouden munten en deze wilt verkopen, dan wilt u hier natuurlijk een goede prijs voor krijgen. Mocht u nog niet eerder gouden munten hebben verkocht, dan zult u zich waarschijnlijk afvragen hoe de verkoop van gouden munten precies in zijn werk gaat. In deze blog leest u daar meer over.

 

Gouden munten verkopen: de taxatie

Wellicht bent u onlangs door een erfenis in bezit gekomen van enkele gouden munten of hebt u een collectie gouden munten die u voor geld wilt inwisselen. Voordat u uw gouden munten verkoopt, zal de goudspecialist ze eerst voor u taxeren. De taxatie van de gouden munten die u wilt verkopen zal plaatsvinden in een discrete ruimte. De goudspecialist die u in de arm hebt genomen om gouden munten te verkopen, heeft jarenlange ervaring met het taxeren en inkopen van gouden munten. Hij of zij bezit veel vakinhoudelijke kennis over munten van over de hele wereld. Ook is een goudspecialist goed op de hoogte van de geschiedenis van verschillende gouden munten, zodat u ervan verzekerd bent de beste prijs voor uw munten te ontvangen.

Goudspecialisten houden van hun vak en vertellen u dan ook graag aan de hand van welke criteria de waarde van munten wordt bepaald. De taxatie is vrijblijvend. Dit betekent dus dat u nog even rustig kunt nadenken of u tot de verkoop wilt overgaan.

 

Gouden munten verkopen tegen een hogere waarde dan de goudprijs

Als u besluit gouden munten te verkopen dan is het heel goed mogelijk dat deze munten meer waard zijn dan de goudprijs. Gouden munten hebben namelijk ook een verzamelwaarde. Deze verzamelwaarde kan hoger liggen dan de goudwaarde. Het kan hierbij gaan om tientallen of zelfs honderden euro’s als u één of meerdere bijzondere exemplaren in uw bezit hebt. De waarde van de te verkopen gouden munten wordt bijvoorbeeld bepaald door de zeldzaamheid en het jaartal van de munt.

Ook de kwaliteit van de munten is van invloed: zijn de gouden munten gaaf of beschadigd? De waarde zal ook hoger liggen als de munt voor een speciale gelegenheid is geslagen. De goudinkoper zal uitgebreid de tijd nemen om de munten die u wilt verkopen te taxeren, zodat u er een mooie prijs voor krijgt.