Digitalk
Image default
Financieel

3 manieren waarop schuld consolidatie uw leven kan veranderen

Schuld Consolidatie kan de eerste stap zijn in een langetermijnplan dat leidt tot gezondere financiën.

Geld lenen voor het “leuke ervan” is nooit een goed idee. Tenzij u een specifieke reden hebt om te lenen, kunnen schulden u zwaar belasten, u ervan weerhouden plannen voor de toekomst te maken en stress veroorzaken. Als u niet over het geld op uw bankrekening beschikt om van uw schulden af te komen, is een lening voor schuld consolidatie wellicht de beste manier om snel van het financiële gewicht af te komen, waardoor u geld bespaart.

Je schulden sneller aflossen

Misschien ben je een sociale ziel en denk je er niet aan om een creditcard te gebruiken om te betalen voor een avondje uit met vrienden of een weekendje weg waar je het geld niet voor hebt omslag. Of misschien zit je in een financiële sleur en moet je af en toe noodzakelijke dingen opladen, zoals eten of luiers. In beide gevallen kan een lening voor schuld consolidatie u geld besparen. Dit gaat als volgt:

Stel dat u drie creditcards heeft, elk met een rentepercentage van 17%. Op de eerste kaart heb je een saldo van € 3.500. Bij de tweede bent u € 5.000 verschuldigd en bij de derde € 10.000. Dat is in totaal € 18.500. Tussen de drie kaarten maakt u een minimale betaling van € 555. U heeft besloten om datzelfde bedrag maandelijks te betalen totdat de creditcards zijn afbetaald, zelfs als het minimaal verschuldigde bedrag daalt.

Kaart #1: Uw maandelijkse betaling is €105. In dit tempo heeft u het in 46 maanden afbetaald en betaalt u in totaal €1.270 aan rente.

Kaart #2: Uw maandelijkse betaling is €150. Deze kaart wordt ook in 46 maanden afbetaald en u betaalt € 1.815 aan rente.

Kaart #3: uw maandelijkse betaling is € 300. Net als de andere, wordt deze kaart in 46 maanden volledig betaald, maar je betaalt € 3.630 aan rente.

Met die cijfers duurt het bijna vier jaar om de schuld af te betalen (als je niet de komende 46 maanden geen van de kaarten gebruiken) en u betaalt in totaal € 6.715 aan rente. DIt wil je voorkomen. Kijk dus op https://minilening-zonder-bkr.nl/ hoe dat moet. 

Stel u nu voor dat u een persoonlijke lening aangaat om deze schuld te consolideren. U wilt de schuld bijna vier jaar niet dragen, dus kiest u voor een looptijd van 36 maanden. Uw kredietscore is goed, dus u krijgt een APR van 9,50% aangeboden. Uw nieuwe maandelijkse betaling stijgt met € 38 tot € 593, maar u betaalt de schuld af in 36 maanden in plaats van 46, en u betaalt in totaal € 2.834 aan rente in plaats van € 6.715. Dat is een besparing van € 3.881.

Maakt geld vrij om te beleggen

Zodra u zich ontdoet van schulden met een hoge rente, heeft u elke maand meer op zak, geld dat u voor de toekomst kunt investeren doelen. Het is volgens https://lenen-zonder-bkr.net/ altijd beter geld achter de hand te hebben.  Laten we zeggen dat u in plaats van een creditcard schuld te betalen € 500 per maand in een investering steekt met een jaarlijks gemiddeld rendement van 7%. Over vijf jaar zal die investering € 35.206 waard zijn. Na 10 jaar investeren, heb je € 83.882,- en in 20 jaar levert een regelmatige investering van € 500 per maand € 247.908 op.

Kan je gelukkiger maken

Onlangs een Capital One-enquête onthulde dat ongeveer 45% van de Amerikanen zich zorgen maakt over de schuld die ze dragen. Verder zegt een onderzoek van The Ascent dat 83% van de mensen zonder schulden tevreden is met hun leven, terwijl 70% van de mensen met schulden hetzelfde zegt. Maar liefst 97% dacht dat ze gelukkiger zouden zijn zonder schulden.

Dat wil niet zeggen dat het afbetalen van schulden je op magische wijze zal veranderen van een ongelukkige zorgenkind in een zalige dromer. Toch kan het u een groter gevoel van controle en richting geven met betrekking tot uw financiële beslissingen.

Schuld Consolidatie is een stap in het ontwikkelen van een algemeen plan om uw financiële situatie te verbeteren. Anderen zijn onder meer het creëren van een realistisch budget waarmee u andere schulden kunt kwijtraken, kunt sparen voor noodgevallen, kunt investeren in uw toekomst en kunt doen waar u van droomt. Hoewel er verschillende stappen zijn die u moet nemen om financieel gezond te worden, begint het proces vaak met het consolideren van schulden met een hoge rente.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/200-euro-lenen-snel/