Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Wat is een bio ethanol haard?

Een haard in de tuin kan de zomeravond verlengen als het afkoelt. Daarnaast brengt een haard veel gezelligheid door de vlammen. Ee zijn allerlei soorten haarden, waaronder elektrisch, op hout en op gas. Tegenwoordig is er nog een andere haard die steeds populairder wordt, namelijk de bio ethanol haard. Maar wat is dat? En hoe werkt deze haard? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter!

Wat is het? 

Een bio ethanol haard ziet er hetzelfde uit als een haard op gas. Het verschil tussen deze twee haarden is de brandstof die de haard gebruikt. De bio ethanol haard gebruikt bio ethanol als brandstof. Het voordeel is dat deze brandstof een natuurproduct is. Bio ethanol is namelijk alcohol dat geproduceerd is uit biologisch materiaal, zoals rietsuiker. Een ander voordeel is dat deze brandstof goedkoop is in vergelijking met andere brandstoffen. 

Hoe werkt de haard?

Om te beginnen vul je het reservoir van de haard met bio ethanol. De bio ethanol zal verdampen als dit vrijkomt uit de keramische steen. Deze steen zal de bio ethanol van het vuur splitsen. Het voordeel aan deze haard is dat je geen stopcontact nodig hebt en de haard dus overal kunt plaatsten. Daarnaast produceert de haard echte vlammen in teenstelling tot een elektrische haard. Dit is een voordeel als je houdt van een mooi vlammenspel. 

Laat je adviseren!

Nu je weet hoe de bio ethanol haard werkt, is het aan jou om te beslissen of het iets is voor bij jou in de tuin. Ben je enthousiast? Neem dan een kijkje op de website van Tuinhaardxxl en ontdek het grote assortiment aan elektrische haarden, gas haarden, hout gestookte haarden en bio ethanol haarden. Twijfel je tussen twee haarden of heb je vragen over een specifiek model? Dan kun je contact opnemen en je laten adviseren door een expert over de mogelijkheden.

https://www.tuinhaardxxl.nl/